Kontrakten med Vinmonopolet skal ha en potensiell lengde på fem år og en verdi på 20 millioner kroner.

Det var Anorak som gikk seirende ut av byråkonkurransen hvor også seks andre byråer leverte tilbud.

- Det har vært syv sterke kandidater og et veldig høyt nivå på de innsendte tilbudene. Anorak utmerket seg ved å kombinere metodikk, innsikt og kompetanse på en måte som vi opplever vil gi stor verdi i kampanjearbeidet fremover, og viste også svært god forståelse av Vinmonopolets samfunnsoppdrag, rolle og behov. Vi gleder oss til å starte på et nytt og spennende samarbeid, sier Kristin Welle-Strand, leder for kommunikasjon hos Vinmonopolet.

- Nødt til å skille oss ut
Hun forteller at et av Vinmonopolets viktigste arbeid er holdningsskapende arbeid og bevissthet rundt bruk av alkohol.

- En viktig del av dette er holdningsskapende arbeid rettet mot en ung målgruppe med alderskontroll og antilanging som hovedtematikk. Det er en krevende målgruppe å nå, spesielt med våre typer budskap i en fragmentert mediehverdag. Unge blir eksponert for ekstremt mange budskap, og vi er nødt til klare å skille oss ut i mengden for å nå ut med vårt viktige budskap, sier Welle-Strand.

- Knallsterk merkevare
Kine
Werenskiold, kundeansvarlig rådgiver i Anorak, forteller at de gleder seg til å sette i gang med samarbeidet.

- Det ble høy jubel på kontoret da beskjeden kom. Vinmonopolet er en knallsterk merkevare med et viktig samfunnsoppdrag og en kompleks oppgave, sier hun og fortsetter:

-Vi har allerede rukket å møte en særs trivelig og kompetent gjeng i Vinmonopolet, og et dedikert kjerneteam pluss utvalgte.

Kreativ leder, Jens-Petter Aarhus, legger til:

- Vi presenterte en strategi og et kreativt konsept som vi hadde skikkelig tro på, men som samtidig utfordret måten man har gjort kampanjer på tidligere. Derfor føltes det ekstra godt å få beskjeden om at de ønsket å jobbe med oss. Vi ser frem til for en gangs skyld å få folk til å handle mindre.