- Vi har en bekymringsfull økning i hendelser som involverer uregjerlige passasjerer. Kabinpersonalets arbeid er å sikre passasjerenes velvære og sikkerhet, men de må også håndtere urinering i midtgangen, seksuell trakassering, fysisk vold og dødstrusler, David Opsahl Moldskred fra Luftfartstilsynet, i en pressemelding.

- Det har aldri vært viktigere å samarbeide på tvers av luftfartsbransjen for å ta tak i dette problemet, legger han til.

Nå går de ut med kampanjen #flymodus som er et felles initiativ fra en allianse som inkluderer Luftfartstilsynet, Avinor, NHO Luftfart, fagforeninger, flyplasser og flyselskaper.

Målet er å adressere og redusere hendelser med uregjerlige passasjerer gjennom forebygging og opplæring. I pressemeldingen oppgir Luftfartstilsynet at alvorlige hendelser med uregjerlige passasjerer har mer enn doblet seg de siste årene.

- Samarbeidet med Clear Channel tilbyr en enestående mulighet til å kommunisere direkte med reisende. Visningene på flyplassene gir oss en plattform for å fremme trygghet og god passasjeroppførsel. Det er avgjørende for å redusere antallet uregjerlige passasjerer, og øke antall positive opplevelser, forteller Moldskred.

Finn Espen Lønseth Sageng, salgssjef for flyplass-teamet i Clear Channel, forteller at en undersøkelse gjort av Opinion i 022 viser at åtte av ti reisende får med seg reklamen på flyplassen.

- Det er ingen andre kanaler som kommuniserer med reisende slik som vi gjør. Den høye reklameobservasjonen kombinert med den lange oppholdstiden, gjør at «nesten alle» får med seg denne holdningskampanjen. Det håper vi vil bidra til en holdningsendring blant enkelte passasjerer, forteller Lønseth Sageng.