Det tyske fotballforbundet endrer utformingen av tallet fire på landslagsspillernes drakter etter påstander om at den gir assosiasjoner til nazismen.

Grepet bekreftes mandag kveld etter at Adidas litt tidligere la ned forbud mot å trykke nummer 44 på den nye tyske landslagsdrakten som blant annet skal brukes under fotball-EM på hjemmebane til sommeren.

Bakgrunnen for endringen kommer av fonten Adidas har valgt å bruke på tallene. Det har vært fremført at nummeret 44 gir en viss likhet med SS-logoen.

SS er forkortelse for Schutzstaffel, som oppsto som en paramilitær organisasjon knyttet til det tyske nazipartiet NSDAP. Under Adolf Hitlers ledelse ble det etter hvert til nasjonens militær- og ordensvesen.

- Vi vil blokkere nummer 44 så raskt som mulig, sa Adidas-talsmann Olver Brüggen til avisen Kronen Zeitung mandag.

Noen timer senere opplyste Det tyske fotballforbundet (DFB) at bruken av 4-tallet er godkjent av Det europeiske fotballforbundet (Uefa), men at man nå likevel vil endre designet.

- Sammen med vår partner 11teamsports vil vi utvikle et alternativt design for nummer fire og koordinere det med Uefa, skriver DFB.

Det har kommet en rekke reaksjoner i sosiale medier etter at den tyske landslagsdrakten ble presentert. Adidas rykket derfor ut og var klare på at de tar avstand fra nazismen.

- Folk fra rundt 100 nasjoner jobber hos Adidas. Selskapet vårt står for å fremme mangfold og inkludering, og som selskap kjemper vi aktivt mot fremmedfrykt, antisemittisme, vold og hat i alle former, sa talsmann Brüggen.

Adidas har gjort det slik at det inntil videre ikke er mulig å bestille drakter med nummer 44 på ryggen.

I forrige uke ble det kjent at Det tyske fotballforbundet bytter ut Adidas med Nike fra 2027.