Etter at WPP kjøpte influencer-byrået Goat i fjor, ble oppkjøpet sentralisert i den nordiske GroupM-strukturen. Nå skal Goat integreres inn i sosiale medier-avdelingene i GroupM, også i Norge.

Den norske sosiale medier-avdelingen til GroupM består av 14 spesialister. 

- Før har sosiale medier-avdelingen i Norge bare gjort betalte sosiale medier. Nå skal de også håndtere de organiske kampanjene, forklarer Ann Jack, kommersiell leder for Goat i Norge, til Kampanje.

Det gir mening for byrået å samle begge disse øvelsene, forklarer hun.

- Goat er ikkeså kjent i Norden, men det er et influencerbyrå som har veldig fokus på performance-markedsføring. De er ikke et management og står fritt til å bruke influencere agnostisk, sier Jack.

Noe av det som skal skille Goat fra andre influencer-byråer er teknologien og plattformen de har bygget. Den bruker historisk data for å forutse resultater av en influencer-kampanje. 

- Det å jobbe med influencere er å jobbe med mennesker. Det er ofte veldig vanskelig å forutsi hvordan kampanjen vil gå eller hvordan en profil vil levere på innhold. Vi tar på oss risikoen og dersom man ikke når resultatene, tar vi det på vår kappe, sier Jack.

GroupM har blant annet jobbet med Helsedirektoratet om en kampanje som skal gi unge mennesker verktøy til å forebygge og mestre psykiske plager i hverdagen. Her samarbeidet GroupM-byrået Mindshare med influencere på TikTok og Instagram for å lage innhold tilpasset målgruppen. 

- Influencer-markedsføring beveger seg bort fra sitt tidligere fokus på kjendiser og følgerantall, og inn i en ny æra der brukergenerert innhold og innholdsskapere er den nye valutaen. Ved å kombinere influencer-markedsføring med betalt media, skaper vi en synergi som maksimerer ytelse og engasjement for våre kunder, sier Alexander Hermansen, fagleder for sosiale medier hos GroupM i Norge, i en pressemelding.