Nidar-eier Orkla har gått til søksmål mot Freia-eier Mondelez og 15. april møtes de i Oslo tingrett. Det skriver Nettavisen.

Bakgrunnen er fjorårets relansering av Freia Bobler. Orkla mener emballasjen til sjokoladen ligner for mye på den Orkla bruker på Stratos. De peker spesielt på blåfargen som både Orkla og Freia bruker.

- Vi mener Boble er for lik Stratos. Det er ikke Mondelez enig i, derfor møtes vi nå i retten, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Aandstad Ekheim i Orkla til Nettavisen.

Markedsdirektør Sølvi Grana Slotte i Freia avviser at de har kopiert Stratos.

- Vi ble overrasket over at Orkla velger å ta saken inn for retten etter å ha tapt så grundig i Patentstyret og deretter i Klagenemda, men vi står selvfølgelig klare til å forsvare den nye folkefavoritten Freia Boble Melkesjokolade, sier hun til Nettavisen.