Musikkfestival Tons of Rock på Ekebergsletta går inn som draktsponsor av Bøler Fotball. Avtalen skal gi totalt to millioner kroner i klubbkassen til Bøler Fotball over fire år. I bytte får Tons of Rock arbeidskraft på festivalen og synlighet på drakten.

- Vanligvis leier man inn en tjeneste, men vi har valgt å utvide samarbeidet til å bli mer omfattende og gå inn som sponsor. Det er veldig givende å knytte til seg et nettverk og det gir oss også mer forutsigbarhet. Som festival har det stor verdi å ha folk som jobber for oss år etter år. Da slipper vi å lære opp folk på nytt og de utvikler et eierskap til oss og festivalen, sier kommersiell leder Mads Martinsen i Tons of Rock til Kampanje.

- Hva betyr synligheten dere får?

- For oss er det viktig at vi har forankring i hele Oslo. Vi er en folkelig festival og vi kaster nettet bredt. Vi prøver også å ha partnerskap som ikke er helt tradisjonelle, som partnerskapet med Posten Norge, som har et postkontor oppe på festivalen.

- Unngår å øke treningsavgift
- Det er ikke så vanlig at en festival kjøper seg synlighet hos andre aktører. Det er som regel motsatt?

- Ja, men vi har lyst til å se andre veien og inngå partnerskap hvor det blir en toveiskommunikasjon. Det har blitt mer og mer viktig for oss.

Bøler Fotball holder til på Haraløkka, rett ved Østmarka. Her spiller lag fra i alle aldersklasser, og Bølers A-lag har nettopp rykket opp til 4. divisjon.

- Når det kommer hva avtalen betyr, så er det rett og slett at denne gjør at Bøler Fotball unngår å øke treningsavgiften i dyrtid, eller alternativt at vi får dekket nytt utstyr til alle spillere som igjen gjør at flere få mulighet til å drive med idrett, sier Rajko Mink i Bøler Fotball.

Sikter mot ny rekord
Akkurat nå er Tons of Rock godt i gang med planleggingen av årets festival. Den ligger an til å bli den største noensinne.

- Vi ble Norges største festival i fjor med over 100.000 besøkende over fire dager. Nå peiler vi oss inn på 50 prosent økning med 150.000 besøkende. Det er vi særs fornøyde med. Nå gleder vi oss skikkelig til sommeren, sier Mads Martinsen.

Ett av årets trekkplastre er selveste Metallica.

- Vi har tiårsjubileum i 2024 og det at vi klarer å klokke inn verdens største band i sjangeren på jubileet, er en sterk bidragsyter til veksten.Blir draktsponsor: Slik skal drakten se ut. Bildet er generert av kunstig intelligens av Tons of Rock.