- Det var veldig stas å vinne. Når man har jobbet med en idé fra det var et lite såkorn, er det fantastisk å motta en slik anerkjennelse som Gullspiren.

Det sier Christine Øvstedal (29) til Kampanje. Høsten 2020 begynte hun og med-gründer Maria With Hoen (29) opp arbeidet med Selah Sleep.

- Selah er en søvnklokke som hjelper deg med å roe ned på kvelden og sove godt. Den står ved sengekanten slik man ville hatt en vekkerklokke, men selv om den også har vekking, skal den altså først og fremst gi god søvn, sier With Hoen.

Hun forklarer videre at søvnklokken settes opp fra en app hvor man selv kan velge lydspor og sette sammen sine ønskede kvelds- og morgenrutiner. Selah har selv utviklet og testet frem lydinnhold med over hundre testpersoner, for å kunne tilby lyd og guiding som virkelig gir dyp avspenning og bedre søvnkvalitet.

- Vi er særlig opptatt av at man ikke skal måtte ha med mobilen i sengen for å lytte til guidet avspenning og annet lydinnhold. Når man må det, er det utrolig vanskelig å unngå skjermbruk med tilhørende blålys og distraksjoner. Det vet vi ikke er bra for søvnen, sier With Hoen.

Klokken har også oppvåkningslys, flere vekkelyder og egne oppvåkningsprogrammer for en god start på dagen.

Vant kommunikasjon og reklame 
«Gullspiren» ble lansert av MediaHub og TV 2 i fjor sammen med flere samarbeidspartnere. Første Gullspire gikk til sosialentreprenøren Moving Mamas, mens prisen i år altså gikk til Selah Sleep.

Som en del av premien vinner Selah Sleep reklameplasser på TV 2s flater til en verdi av én million kroner samt kommunikasjonshjelp fra blant annet Try.

- Har dere noen idéer klare for hvordan dere skal bruke premien?

- Det er ingen tvil om at vi har mye å vinne på å spisse kommunikasjonen vår ut til markedet, og få budskapet om viktigheten av god søvn ut til flere. Hvordan vi best gjør det, gjenstår å se! Kommunikasjon er utrolig viktig når man jobber med et folkehelseproblem og en løsning som krever en atferdsendring av kunden. Vi gleder oss skikkelig til å ta fatt på dette arbeidet med Try, sier Øvstedal.

- Håper du på en stor og flott TV-reklame?

- Det hadde jo vært veldig gøy, men det er jo mange veier å gå. Det er det som er så bra nå, at vi får hjelp til disse valgene. Vi er glade for at vi ikke skal ta alle vurderingene alene, men få hjelp av dyktige folk med masse erfaring.

Hyller prisen 
Øvstedal forteller at hun og kollega With Hoen har jobbet med Selah Sleep siden høsten 2020. De gjorde noen første markedsundersøkelser og eksperimenter mens de fortsatt studerte og jobbet på siden. Dette resulterte i støtte fra Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Eckbos Legat.

I 2022 satset de alt, utvidet teamet, og fikk ombord private investorer, deriblant StartupLab og eks-håndballspillere Anja og Gro Hammerseng Edin. Nå ser de frem til å ta Selah Sleep til sitt neste steg, som er lansering om fem måneder.

- Er kommunikasjon viktig for dere i neste fase?

- Ja. To ting er viktig fremover – produktutvikling og kommunikasjon. Derfor var det å vinne denne prisen nå perfekt timing, sier With Hoen.

- Vi er veldig glade for at Mediahub, TV 2, Try, Impact Startup og flere andre aktører har tatt initiativet til Gullspiren. Det er utrolig viktig for gründerscenen og videre innovasjon at det deles ut slike anerkjennelser. En pris som dette gir oss et kvalitetsstempel, og vi håper at det også inspirerer andre til å satse på egne idéer for et bedre samfunn, sier Øvstedal.

- Jeg må nesten spørre. Har dere hatt mange søvnløse netter med arbeidet av søvnklokka?

Haha, vi har absolutt kjent på problemet med å få god søvn selv - særlig i hektiske perioder, som det jo blir en del av når man starter noe selv. Men vi er opptatt av å prioritere søvn høyt som team, selv når det er travelt. Likevel er det ofte småkrangling på kontoret om hvem som skal få ha prototyper av søvnklokken med seg hjem.