I den nyeste episoden av Kampanjes podkastprogram «Professoren & Praktiker’n» skal det handle mye om Norge og litt om Sverige og resten av verden. For i studio komme sjefen for Merkevaren Norge i Innovasjon Norge, Anne Marie Brady.

Programleder Lars E. Olsen, som innehar rollen som professor i podkasten som nå er ute med sin 78. episode, stiller spørsmålet om hvilke land som har inspirert Brady og resten av gjengen i Innovasjon i arbediet med å lage en felles merkevare for hele Norge.

- Vi ser mye til Sverige. Svenskene er gode og de ligger langt fremme på merkevaretenkning, sier Brady i podkasten.  

Les også: - Reklamebransjen har ikke vokst de siste 25 årene

Brady sier det er inspirasjon å hente fra utlandet blant annet til Sverige som lenge har jobbet med kommunikasjonskonseptet «Pioneer the possible».

- Sverige og New Zeeland og ikke minst Sveits har vært flinke på dette i svært mange år. Nå er det Norges tur, sier reklamerådgiver Alf Bendixen, som er «Praktiker’n» i denne podkastserien.

Så hva er så verdiene Brady skal bruke i utlandet i promoteringen av norske varer og tjenester og norske forretningsforbindelser.

- Målet må være at det er positive assosiasjoner og her kommer bærekraft, vakker natur, ren energi og den sosiale modellen vår høyt, sier hun.

- Det er ganske bredt?

- Det er veldig bredt.

- Er du ikke redd for at det blir litt vagt, spør programleder Lars Erling Olsen.

- Det må jo være spisset innenfor ulike næringsområder. Innenfor sjømat snakker vi om at opphav teller og det kalde vannet som grunnen til at fisken har den nøye kvaliteten for eksempel, sier Brady.

Her kan du høre hele episoden av «Professoren & Praktiker’n» der Anne Marie Brady er gjest.