Samtidig som bilbransjen klaget inn Finn til Konkurransetilsynet for brudd på konkurranseloven rett før jul i fjor, foregikk det store planer i kulissene. Flere sentrale bilaktører jobbet med å bygge opp en konkurrerende markedsplass for salg og kjøp av biler, skriver Dagens Næringsliv (DN). 

- I fjor satte Finn opp annonseprisen merkbart. Det er sånn man kan gjøre når man er stor og sterk. Og det viser jo samtidig at det er svakhet i markedet, sier medgründer og analysesjef i bruktbilforhandleren Rebil, Jonathan Parr til DN.

Løsningen ble Drive og portalen Drive.no, som ble etablert i fjor. Hele 36 selskaper og 330 bilforhandlere har stilt seg bak og er inne på eiersiden. I tillegg kan uavhengige bilaktører benytte seg av markedsplassen som har ambisjoner om å utfordre og måle krefter med Finn motor, som har rundt fem millioner besøk hver uke.

- Vi håper vi både kan bidra til en sunnere konkurranse, og at både Ola og Kari kan finne den neste nye bilen på vår markedsplass, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Drive.no lanseres i månedsskiftet februar og mars.