TUI har valgt Essence Mediacom som sitt nye mediebyrå i hele Europa. Tidligere har Tui Norden hatt et 15 år langt samarbeid med Carat. 

Leder for media og distribusjon i TUI, Pom Ahnborg, sier i en pressemelding at  samarbeidet har gitt gode resultater i Tyskland og Storbritannia allerede. Derfor utvider de nå avtalen til å omfatte hele Europa.

- Mediebyrået har dokumentert erfaring med å hjelpe globale merkevarer navigere i det moderne medielandskapet. TUI-smilet skal gjenkjennes globalt, og det er vi sikre på at EssenceMediacom kommer til å hjelpe oss med, sier hun.

Overgangen forventes å være fullført senest i løpet av januar 2024. 

- Vi er utrolig glade for at EssenceMediacom er det nye mediebyrået vårt og ser frem i mot å jobbe med dem i alle markedene våre. Konkurransen var knivskarp, og vi vil gi en stor takk til alle byråene involvert. De jobbet knallhardt under prosessen, så dette var overhodet ingen enkel beslutning. Det er ingen trøst, men sier noe om den høye kvaliteten på alle mediebyråene som var involvert, sier Ahnborg.

Ahnborg forteller Kampanje at det var mange dyktige mediebyråer involvert som hadde veldig gode pitsjer. Utover det ønsker de ikke å kommentere hvilke byråer som var med på anbudsrunden. 

- Det var ikke enkelt å velge, men nå som valget er tatt, gleder vi oss til fortsettelsen, skyter hun inn. 

Medibyrået skal ha et eget lokalt team i Norge og øvrige markeder, i tillegg skal det også opprettes et sentralt team som skal ha ansvaret for strategi og koordinering, og vil samarbeide tett med Leo Burnett, som er TUIs globale kreative byrå.

Vi er stolte og glade for at TUI gir oss tilliten og ansvaret for medieplanleggingen for de nordiske og europeiske markedene. En av våre store styrker er tilnærmingen til avanserte data og prediktive analyser som, sammen med et stort engasjement for TUI som merkevare, gjør at vi føler oss trygge på å kunne levere på en måte som støtter TUIs mål, sier Morten Flamand, administrerende direktør i Essence Mediacom i Sverige.

Mediebyråleder i Carat/Dentsu media, Stian Jansen sier til Kampanje at det alltid er synd å miste kunder.

- Vi har hatt et langt og godt partnerskap med TUI i Norge og Norden, og kan ikke annet enn å si takk for samarbeidet og ønsker de lykke til videre, sier han.