Navn: Stine Sjølie

Stilling: Markedsdirektør i Coop 

Alder: 38

Aktuell: Tidligere i høst avlyste Coop mediebyråkonkurransen og inngikk et samarbeid med WAL, som kuppet hele konkurransen fra sidelinjen.

- Det har stormet mye rundt dere etter Coop pitsjen. Gleder du deg eller gruer du deg til 1. mars 2024, når dere går live med WAL?

- Klart jeg gleder meg! Det er svært dyktige team hos begge parter som nå jobber sammen for en best mulig sjøsetting av samarbeidet. Jeg har derfor store forventninger til at vi sammen skal skape økt effekt og effektivitet gjennom både reklame og media i årene som kommer.

- Hva spiser og drikker du på julaften? 

- I år skal vi feire jul på fjellet sammen med storfamilien. Der serveres det rype med fantastisk tilbehør, og helt sikkert noe godt i både små og store glass.

- Om du skulle oppsummere 2023 med tre ord, hvilke ord ville du valgt og hvorfor akkurat de ordene? 

- Utradisjonelt, transformasjon og samhold. Utradisjonelt fordi vi har tatt noen valg som har skapt mye oppmerksomhet i bransjen. Transformasjon fordi vi er midt i en stor transformasjonsprosess i Coop og i markedsavdelingen, som fører til at vi må tenke annerledes for å skape nødvendige endringer. Samhold fordi endring og nytenkning fører oss i det utvidede teamet enda tettere sammen.

- Hvilken person har imponert deg mest i 2023? 

- Jeg må få trekke frem Ingrid Amundsen som en stødig og uredd kollega og leder som inspirerer meg. Å få gjennomslag for større endringer i komplekse organisasjoner krever en standhaftighet som er beundringsverdig.

- Hvem får prisen for å være årets mest woke person, og hvem vil du kansellere?

- Om jeg har forstått begrepet rett er jeg vel selv ganske woke når jeg heller velger å overlate sånne kåringer til dere i media.

- Hva er det beste (og verste) du har brukt KI-verktøy til i år? 

- Vi har hatt det utrolig gøy på kontoret med KI i år, mye takket være Torfinn Dal som jobber i markedsavdelingen og som virkelig har satt seg inn i mulighetene som ligger i ulike verktøy. Det beste og siste vi har testet ut er Runway og omgjøring av bilder til levende bilder. Det verste, og mest unødvendige, må ha vært å predikere hvordan barna til kolleger vil se ut i fremtiden. Ellers bruker vi KI mye til å predikere oppmerksomheten av ulike visueller på alt fra pakningsdesign til logoplassering i et banner.

- Næringslivet tok tydelig standpunkt under invasjonen av Ukraina. Hvordan opplever du næringslivets engasjement i krigen mellom Israel og Hamas?

- Å sammenlikne dramatiske konflikter som dette er en krevende øvelse. Det var gode debatter rundt hvordan næringslivet skulle forholde seg til invasjonen av Ukraina, og tilsvarende diskusjoner opplever vi igjen nå med krigen i Midtøsten. Næringslivet har utvilsomt en rolle i debatten, men vi må også se til norske myndigheter for konkrete retningslinjer. Ellers blir det svært vanskelig for den enkelte bedrift å vite hva de bør og kan gjøre. For oss i Coop, som er eid av kundene våre, er også engasjementet til kundene viktig for oss å ta med inn i vurderingene. Det har blant annet resultert i ulike donasjonsmuligheter gjennom vårt samarbeid med Røde Kors.

- 2023 har vært en endeløs rekke av politiske skandaler. Har din tillit til norske politikere svekket seg, eller har du fortsatt troen på våre folkevalgte? 

- Min tiltro til politikerne, som med folk generelt, er nok ganske stabil og positiv. Samtidig syns jeg vi skal gi honnør til norske medier som har gjort et solid journalistisk arbeid i flere av disse sakene. At mennesker gjør feil kommer ikke til å forsvinne, men med tillit følger det også konsekvenser. Akkurat det har vi sett mye av i det siste året.

- Vibeke Fürst Haugen legger bak seg sitt første hele år som kringkastingssjef. Hvilket terningkast vil du gi henne? 

- Først og fremst syns jeg det var på høy tid at vi fikk vår første kvinnelige kringkastingssjef. Toppjobben i NRK er nok mediebransjens mest krevende og spennende jobb, og 2023 har definitivt bydd på noen kontroverser. Det er tidlig å trille en terning allerede nå, for en stilling man har i fem år, men jeg ser frem til å følge henne videre inn i 2024. 

- Hva gleder du deg mest til i 2024? 

- Jeg gleder meg til et utrolig spennende nytt år. Et år hvor vi i markedsavdelingen skal sette tydelig retning, prosesser og fart slik at vi kan utvikle enda mer effektiv kommunikasjon og markedsarbeid i både egne og kjøpte kanaler. Jeg er sikker på at vi fortsatt skal overraske og skape oppmerksomhet blant kundene for å skape effekt for Coop. Og så gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med kolleger, og til å videreutvikle det gode samarbeidet med våre medie-, sponsor- og byråsamarbeidspartnere. 

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2023 kommer du til å huske best? 

- Det må jo bli fra da vi vant Annonsørprisen 2023 under Mediaforum tidligere i høst. Det at vi de siste årene har utmerket oss med solide reklame- og mediekampanjer på tvers av kjeder og merkevarer vitner om et sterkt faglig miljø hos oss og gode samarbeid med byråene våre hvor effektmåling står i sentrum. At vi fikk utmerkelsen i år, betyr ekstra mye for oss og gir en god dose motivasjon for å fortsette det spennende arbeidet.  

Vinner annonsørprisen:

Coop sikret seg annonsørprisen på Mediaforums store høstkonferanse og er det bildet fra kamerarullen som markedsdirektøren i Coop, Stine Sjølie, velger å trekke frem. - At vi fikk utmerkelsen i år, betyr ekstra mye for oss og gir en god dose motivasjon for å fortsette det spennende arbeidet, sier hun.