Bransjeorganisasjonen Rørentreprenørene Norge og PR-byrået Apriil PR Oslo har over lengre tid jobbet med rekrutteringsprosjektet «Bli Rørlegger». Tidligere i år laget de et nettverk av «rørambassadører», som er aktive i sosiale medier og bruker både Instagram, Snap Chat og TikTok for å få flere unge til å søke seg inn på rørleggerlinjen, og særlig jenter.  

Som en forlengelse av rekrutteringskampanjen har de nå laget en TikTok-serie. Serien som slippes denne uken på Rørentreprenørenes egen TikTok-konto «Bli Rørlegger», og består av åtte episoder, som ligger på mellom to og tre minutter. 

I første episode får følgerne bli kjent med 19 år gamle Chrisander Jimenez, som er rørleggerlærling i Olaf B. Terjesen AS på Nøtterøy, som blant annet viser hvordan livet som rørlegger er. 

Det er Bjørn J. Sørheim-Queseth og Camilla Egner i Apriil PR Oslo som står bak prosjektet. Egner tror vi vil se mye til langformat som dette i tiden fremover. 

- Vi ser at unge bruker TikTok som en underholdningskanal, slik de også bruker strømmetjenester som Netflix, HBO eller Disney+. Det er altså disse man konkurrerer mot, ikke Snapchat eller Instagram. Derfor hadde vi lyst til å teste ut lengre formater som holder på seernes oppmerksomhet. Dessuten belønner algoritmene denne type innhold nå, sier hun. 

- Vi må jo hele tiden spørre oss selv hva målgruppen er opptatt av og hvordan de bruker ulike kanaler. Å treffe tenåringer er som å treffe «a moving target», de endrer holdinger og handlingsmønstre hele tiden. Så vi prøver å følge med på dem og finne på noe gøy, legger Sørheim-Queseth til. 

Det er første gang byrået eksperimenterer med langformat på TikTok. Det er produksjonsselskapet Oclin som har bistått byrået med foto og klipp. 

Fagsjef i Rørentreprenørene Norge, Eli Hermine Heyerdahl, sier prosjektet har vært «fantastisk gøy».

- Det er hele tiden flere unge som får øyene opp for de enorme mulighetene som finnes i rørleggerfaget. I byggebransjen skiller vi oss positivt ut, både med tanke på vekst og positiv oppmerksomhet, avslutter Heyerdahl. 

Her kan du se den første episoden: