I oppkjøringen til den store handelsdagen «Black Friday», som er førstkommende fredag - gjør Posten grep etter store svindelforsøk. Mandag melder de at selskapet fjerner all annonsering på Facebook og Instagram etter en rekke svindelforsøk.

Mer enn 70 falske svindelsider finnes på Meta-plattformene, som gjør at Posten stanser all annonsering på plattformene.

- Dette er kyniske svindelforsøk, som har gjort at vi har fått nok. Nå kan vi ikke sitte stille og se på, sier pressesjef i Posten, Kenneth Tjønndal Pettersen, til VG.

November og desember er Postens høytid, og i første omgang gjelder annonse-stansen ut året.

- Nå går vi inn i en sesong med Black Week og juletid, hvor netthandelen tar seg opp og hvor man generelt bør være varsom for svindelforsøk. Vi håper dette gjør det litt enklere for kundene, sier pressesjefen.

Svindelforsøkene i Postens navn dreier seg om falske kampanjer der det blant annet uriktig informeres om at Posten videreselger pakker som ikke har blitt hentet. Svindelsidene benytter Postens logo og selskapet tar grep for å avverge nye svindelforsøk.