Ifølge Norges håndballforbund (NHF) viser forskning at idrettsutøvere og trenere synes det er ubehagelig å snakke om menstruasjon, spesielt hos mannlige trenere Kun 30 prosent sier at de tør å snakke om det. Derfor har NHF slått seg sammen med RedLocker for å bryte ned barrierer.

Håndball-VM går av stabelen 29. november og i forbindelse med det har Redlocker satt opp røde automater på DNB Arena i Stavanger og Trondheim. Aumatene er fylt med mensbeskyttelse og vil være tilgjengelig for både spillere og publikum. I tillegg får alle spillere utdelt hver sin toalettmappe som er fylt med menstruasjonsbeskyttelse. 

- Dette er et veldig positivt initiativ, som jeg med glede stiller meg bak. Det blir stadig færre tabuer knyttet til kvinnehelse. Det er en positiv utvikling, som det er viktig at også vi mannlige trenere heier på og fortsetter å bidra til, sier landslagssjef for håndballjentene, Thorir Hergeirsson. 

Linjespilleren Maren Nyland Aardahl er også veldig glad for initiativet.

- Det er en bra start som jeg håper kan inspirere andre innen idretten og utenfor, da det er et naturlig behov på en arbeidsplass - i likhet med min, sier hun.

Grunnlegger og administrerende direktør i RedLocker, Liza Eriksson sier at samarbeidet føles både viktig og morsomt.

- Det å tilby menstruasjonsbeskyttelse er en rettighet, for retten til å prestere på like vilkår. Det er en milepæl for likeverd og en mer likestilt verden. Menstruasjonsbeskyttelse er i likhet med toalettpapir et grunnleggende behov, sier hun.