Altibox-eier Lyse slår sammen flere av sine selskaper og skaper med det en ny telekomkjempe. Virksomhetene som slås sammen er Altibox, Ice Communication Norge, Lyse Fiber og Signal Bredbånd. Det nye selskapet skal hete Lyse Tele AS. 

- Vi beholder våre merkevarer, så folk vil fortsatt få mobil fra ice eller NiceMobil og bredbånd og underholdningstjenester fra Altibox levert gjennom sin lokale leverandør. Det blir altså ikke noen praktiske konsekvenser for kundene. Vi gjør dette for å styrke vår egen evne til å både konkurrere og innovere, sier konserndirektør tele i Lyse, Eirik Børve Monsen.

Organisasjonsendringen trer i kraft fra og med 1. februar 2024. 

- Vi skal samtidig bygge videre på styrkene i Altibox-partnerskapet og videreutvikle dette samarbeidet, sier Børve Monsen. 

Dermed settes det også en helt ny toppledelse i selskapet. Tidligere er det kjent at Ice Norge-sjefen forlater Ice. Han overlot roret til Shiraz Abid som blir sjef for forretningsområet Privat. Dagens Altibox-sjef Tor Morten Osmundsen  blur sjef for Bedrift. 

- Mobil- og bredbåndsmarkedet har generelt sett for lav tilfredshet og fremdeles har vi ikke fått alle på nett. Vi må derfor ikke bare løfte oss selv, men telekom generelt. Det er ambisiøse mål å jage, men berører nesten hver eneste innbygger i landet vårt, sier Børve Monsen.

Les også:  TV-selskapet topper for andre år på rad – Altibox henter seg inn etter TV-konflikt

Blir sjef:

Eirik Børve Monsen blir konserndirektør for det nye og sammenslåtte selskapet Lyse Tele. Foto: Hedda Hestholm.