Meta, som eier Facebook og Instagram, introduserer nå en betalt versjon av sine plattformer. Dette representerer et skifte i landskapet for sosiale medier, som tradisjonelt til nå har vært gratis. Dette trekket er delvis en respons på nye EU-regler angående personlig tilpassede annonser, som krever mer åpenhet rundt målrettede annonser.

Dette fenomenet kan sammenlignes med tidligere initiativer fra Spotify og YouTube, som begge tilbyr betalte alternativer parallelt med sine gratisversjoner. Statistikk viser at kun 2,9 prosent av regelmessige YouTube-brukere abonnerer på YouTube Premium, noe som indikerer en begrenset adopsjon av slike betalte tjenester. I kjølvannet av Metas initiativ, vurderer også TikTok å lansere en annonsefri versjon i nærmeste fremtid. For deg som bruker er valget om å abonnere på en annonsefri versjon av Metas plattformer en personlig beslutning. For bedrifter åpner dette for muligheter til å fokusere på organisk vekst og engasjement på Facebook og Instagram.

Hvorfor er organisk tilstedeværelse viktig for bedrifter? I en verden oversvømmet av reklame og betalt innhold, står autentisk, organisk innhold ut som en pålitelig og troverdig kilde. Organisk tilstedeværelse handler om å bygge et fellesskap av engasjerte følgere som verdsetter vår autentisitet og åpenhet, ved å dele ekte historier, øyeblikk, og opplevelser. Dette skaper ikke bare lojale kunder, men også merkevareambassadører som vil dele sine positive opplevelser videre med andre.

Ved å prioritere organisk tilstedeværelse og ha en tydelig strategi investerer du som bedrift i langsiktige relasjoner, tillit, og en sterk merkevareidentitet. Det er med dette også viktig å holde seg oppdatert på nye endringer i plattformene, slik at man bedre kan forstå hver plattform sine unike styrker. Meta og andre sosiale medier plattformer oppdaterer kontinuerlig sine algoritmer, noe som påvirker rekkevidde og engasjement for organisk innhold. Disse plattformene fremmer også aktivt ny teknologi; for eksempel da Meta prioriterte videoinnhold i sine algoritmer. I nyere tid har formater som Reels og Facebook Live introdusert nye muligheter for interaksjon og engasjement med bedrifter og merkevarer.

Organisk posting er også en fin måte å teste innholdet mot målgruppen før det rulles ut som annonser. Derfor kan organisk tilstedeværelse være viktig og gi deg god innsikt i måten du kommuniserer med målgruppen din på. Hvordan kan du forbedre ditt organiske innhold? Først og fremst bør du definere hva du ønsker å oppnå med sosiale medier og den organiske postingen:

  • Vil du ha økt engasjement?
  • Større rekkevidde til et bredere publikum?
  • Styrke merkevareidentitet?
  • Fremme tjenester og åpningstider?
  • … eller bygge et fellesskap for kunder hvor potensielle kunder kan få et innblikk i hverdagen til bedriften?

Deretter blir det viktig å planlegge og strukturere innholdet ditt, gjerne i en form av innholdsplan som gjenspeiler dine mål og det du snakker om ellers i året, som en del av en tydelig kanalstrategi.

Varier uttrykket på innholdet som for eksempel ved bruk av produkter, salg, humor, bak kulissene, produktlanseringer, anmeldelser, brukergenerert innhold (UGC), eller informative poster. Å bruke hashtags kan bidra til å øke synligheten ettersom flere av brukerne i sosiale medier bruker plattformene som en søkemotor.

Når grunnlaget er lagt er det viktig å finne din bedrifts unike stemme for å differensiere seg fra konkurrenter og få frem ditt unike uttrykk. Under er et par punkter det kan være lurt å ha i bakhodet:

  • Tonalitet: Velg en tone som er profesjonell, relaterbar, morsom, eller kanskje en kombinasjon? Hvilke emojier skal du bruke, eller ikke bruke?
  • Forutsigbarhet: Vær konsistent med posting for å tilpasse deg algoritmen og styre følgernes forventninger.
  • Frekvens: Balanser frekvensen av innlegg. Spør følgerne dine om hvor ofte de ønsker å se innhold, så finner du balansen for hva som er for lite eller for mye for akkurat dine følgere.
  • Respons: Sørg for å svare raskt på kommentarer og forespørsler. Mye av kundeservicen har gått over til sosiale medier, og brukere forventer raske svar og dialog med deg som bedrift. Engasjement er avgjørende for hvor mange som får opp posten i feed og det er derfor viktig at hver eneste forespørsel og kommentar blir besvart. Bruk av automatiserte svar kan hjelpe til å lettere håndtere flere henvendelser.

Ved å følge disse rådene, kan din bedrift oppnå en blomstrende organisk tilstedeværelse på sosiale medier.