Den 25. oktober går «TikTok Ad Award 2023» av stabelen i Stockholm. Der skal de beste kreative kampanjene på TikTok i Norden hylles og det er andre året disse prisene deles ut.  Blant de nominerte kampanjene finner en flere norske byråer.

- Med «The TikTok Ad Award 2023» ønsker vi å feire noen av de beste kreative kampanjene som skiller seg ut på TikTok. Det er fantastisk å se hvordan merker i Norden bruker TikTok for å øke bevissthet og samfunnsengasjement på nye autentiske, kreative og underholdende måter, sier Liv Sandberg, TikTok-sjefen i Norden.

Vinnerne får utbetalt en premie på opptil 50.000 dollar i annonsekreditt på TikTok, mens vinneren av kategorien «Greatest TikTok» får i tillegg en tur til Amsterdam der de skal konkurrere mot resten av de europeiske vinnerne.

Nytt i år er en ny kategori, for «Beste small business» og ferier merkevarer med færre enn 50 ansatte som har benyttet TikTok-plattformen for å oppnå sine kampanjemål, og de nominerte her er Makeup Mekka og TRY Opt for en jobb for Limpi Music. I kategorien «Greatest Performance» er den norske nominerte Re:Media og Schjærven Reklamebyrå for kunden XXL, mens en i «Greatest Creative»-kategorien finner Try og Essence Mediacoms jobb for IKEA og OMD og Elgs arbeid for Orkla Home & Personal Care-produktet Jif.

Juryen består av markedsførere og kreative profiler fra ulike byråer og selskaper, inkludert kreativ direktør hos Try Opt, Elke Vindenes, innholdsskaper hos Nord DDB, Mirjana Stanisicm og TikTok-skaper Aya El-Samaraai. Her kan du se alle jurymedlemmene flere.