DSD Explore kjøper Z Event-gruppen, som i tillegg til eventselskapet med samme navn også inkluderer reiseselskapet Reisverket og kommunikasjonsbyrået Y Story.

- Suksessen til selskaper i og rundt DSD Explore er sterkt avhengig av mennesker. Vi mener det er en svært god kulturell kobling mellom DSD Explore og Z Event hvor begge parter er motivert for å være med på en vekstreise og skape noe større sammen, sier Terje Hatlen-Stokke, konsernleder i DSD Explore, i en pressemelding.

Bak selskapet finner man det familieeide norske investeringsselskapet DSD AS, som har base i Stavanger. Reiselivs- og eventsatsingen DSD Explore har base i Bergen, men Z Event beholder både navnet og sin base i Oslo.

- Z Event vil være event-motoren i DSD Explores videre vekststrategi, hvor ambisjonen er en ekspansjon på sentrale lokasjoner i Norge, sier Hatlen-Stokke.

Z Event ble startet i 2007 og omsatte i fjor for 183,6 millioner kroner. Som en del av avtalen får eierne av Z Event-gruppen aksjer i DSD Explore. 

- Vi deler de samme verdiene og drømmer om det samme. Det kjennes som et ekte partnerskap og ikke et oppkjøp, når vi nå får et norsk familieeid konsern i ryggen, sier Thomas Strandskogen, administrerende direktør i Z Event.

Oppkjøpet er den siste av flere investeringer DSD Explore har gjort de siste årene. Fra før av eier selskapet blant annet XXLofoten, Fjord Travel Norway og Crazy Coyote Events.

- Vår bransje er i store endringer. Nå får vi en profesjonell eier som gir oss muligheten til å utvikle oss videre, sier Mona Øverengen, byråleder i Z Event.

Det pågår for tiden en stor konsolidering i eventmarkedet. Tidligere i år be det kjent at et av landets eldste eventbyråer, Gyro, blir en del av Liwlig Group, som fra før av eier selskaper som 6. Sans.

Les mer: Eventrivaler får samme eier etter Gyro-oppkjøpet: - Vi har konkurrert lenge