Nyt Norge er landets mest kjente merkeordning som viser at mat, drikke, blomster og planter er produsert og pakket i Norge. I et håp om å inspirere folk til å velge norsk mat har Nyt Norge slått seg sammen med matinfluencerne Emilie Voe Nereng, Eirik Lyssand og Kristoffer Tvedberg, bedre kjent som @Krisslovesfood på Instagram. I kampanjen utfordres influencerne til å spise mer norsk mat, og bruke mest mulig kortreiste råvarer i matlagingen sin.
- En drømmekunde jeg lenge har hatt lyst til å samarbeide med, sier kostholds- og ernæringsinfluenceren, Voe Nereng, i en pressemelding.
Administrerende direktør i stilftelsen Norsk mat, Nina Sundqvist har troen på at influencersamarbeidet vil «skape engasjement og gi mersmak».
- I tillegg til de tradisjonelle kanalene vi bruker i kampanjen, ønsker vi at forbrukerne velger norsk mat og jakter etter de 5000 Nyt Norge-varene når de handler. Vi vet at folk ønsker å velge norsk mat og Nyt Norge gjør det enkelt for dem i kjøpsøyeblikket, sier hun i meldingen.
Influencerne har dokumentert opplevelsene sine med norsk mat på sine egne plattformer, som Instagram, YouTube og TikTok. Her deler de hva slags norsk mat de har laget, hvordan de har løst utfordringene fra Nyt Norge, og hva de har tenkt om prosessen, til sine 379.000 følgere til sammen.
I tillegg ruller Nyt Norge også ut reklamefilmer på TV, online video og i sosiale medier. Der får publikum servert mer konkrete historier om arbeidet som gjøres i norsk landbruk og norsk matproduksjon.
- Selv om reklamekampanjene våre har levert veldig bra, så har vi behov for å fornye oss. For første gang gjør vi et influensersamarbeid for å engasjere og påvirke den yngre delen av målgruppen, forteller markedssjef i stiftelsen Norsk mat, Jan Sverre Nordstad.
Det er Creative Futures og 12 Years som står bak kampanjen. Kreativ leder i Creativ Futures, Max Næss forteller at «interessen var usedvanlig stor da de kontaktet ulike influencerbyråer for å finne gode samarbeidspartnere for Nyt Norge.»
- Veldig mange influencere er brennende opptatt av å gjøre verden til et bedre sted, og er enig i at det er best å bruke den jorda vi har rundt oss til å lage mest mulig av maten vår selv, sier han,.
Kommentér