Freia Boble melkesjokolade forsvant fra markedet i 2017. Nå er sjokoladen tilbake med et nytt design, både på emballasjen og selve sjokoladeplaten. Nidar mener den er mistenkelig lik den blå Stratos-sjokoladen med luftbobler, som har vært blant nordmenns sjokoladefavoritter siden lanseringen i 1936, skriver Nettavisen. 

- Vi mener den grafiske utformingen på pakningen til Freia Boble er for lik Stratos, uttaler kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge, Elisabeth Aanstad Ekheim i avisen. 

Orkla er moderselskapet til Nidar. Ekheim bekrefter overfor Nettavisen at de har vært i kontakt med Mondelez, moderselskapet til Freia, og har bedt om at de endrer designet på sjokoladen.

Freia avviser anklagene om plagiat og sier at «de ikke har noe behov for å kopiere andre aktører». 

- Vi har mottatt en henvendelse fra Orkla Confectionery & Snacks Norge AS og har svart på denne. Vi har valgt et design som er tilsvarende det vi bruker på våre andre populære Freia produkter. Jeg er sikker på at forbrukerne enkelt ser forskjellen på Freia Boble og produktene til Orkla. Vi har derfor ingen planer om å endre verken produkt eller innpakning, sier produktsjef i Freia, Tina Stangnes.