Saken blir oppdatert.

Hurtigruten-konsernet har splittet virksomheten i en norsk og en internasjonal virksomhet og i dag ble det klart hva selskapet skal hete i utlandet.  Den globale virksomheten, som så langt har seilt under navnet Hurtigruten Expeditions, går over til å hete HX.

Hurtigruten Norge beholder det tradisjonsrike og historiske navnet Hurtigruten.

- Vi har to verdensledende selskaper, som begge har historie og tradisjoner tilbake til 1890-tallet. Det forvalter og videreutvikler vi hver dag. Med dette grepet tydeliggjør og skjerper vi forskjellen mellom det råeste Norge har å by på og de livsendrende ekspedisjonene til Antarktisk, Galapagos og resten av verden, sier konsernsjef i Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam.

Hurtigruten Norge, som nå bare blir hetende Hurtigruten, vil ha hovedkontor i Oslo, mens HX vil ha sitt hovedkontor i London. Overgangen fra Hurtigruten Expeditions til HX vil starte i desember 2023, heter det i en pressemelding fra Hurtigruten.

Det vil komme til syne for forbrukerne og cruisekundene gjennom en visuell profil i brosjyrer, nettsider, sosiale kanaler og øvrig materiell.

- Dette navneskiftet hjelper oss å rendyrke den unike opplevelsen vi tilbyr gjestene og rigger oss for fremtiden. Nå tar vi virkelig ekspedisjonscruise inn i fremtiden, sier Skjeldam.

Etableringen av to separate selskaper og merkevarer startet i 2021.

- Vi ønsker å få frem et tydeligere skille mellom de to selskapene. Delingen skaper mer operativ og kommersiell selvstendighet og handlefrihet for selskapene. Med disse grepene, legger vi til rette for videre vekst for Hurtigruten langs norskekysten og for HX på verdens mest spennende ekspedisjonscruise-destinasjoner, sier konsernsjefen.