Saken er oppdatert med kommentarer fra Arbeiderpartiet.

Onsdag ga Oslo tingrett Datatilsynet medhold i å pålegge Facebooks moderselskap dagbøter for ulovlig annonsering. Det har blant annet ført til at KrF stanser all annonsering på Facebook, skriver Vårt Land. Høyre vil derimot ikke kutte annonse-kroner til tech-giganten.

Meta eier de sosiale nettverkene Facebook, Instagram og WhatsApp.

Kommunikasjonsdirektør i Høyre, Daniel Torkildsen Lea, sier kjennelsen i Oslo tingrett ikke vil påvirke deres annonsering i valgkampinnspurten.

- Høyre sentralt benytter seg kun av demografiske data, som bosted og alder i vår annonsering. Vi benytter oss ikke av atferdsbasert målretting, som er kjernen til konflikten mellom Datatilsynet og Meta, sier Lea til Kampanje. 

Les også: Facebook-eier Meta tapte i Oslo tingrett

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.  

- Ingen automatikk
- Kan dere forsvare å sponse en aktør som bryter norsk markedsføringslov?

- Vi forventer at alle sosiale medieplattformer som opererer i Norge skal forholde seg til gjeldende lovverk, og nå kjennelsen fra Oslo tingrett. Vi forventer at Meta rydder opp, og får på plass samtykke innen 24. november 2023, som de har varslet det irske datatilsynet om, svarer Lea.

Han erkjenner samtidig at de har betenkeligheter med å fortsette å annonsere på Meta etter kjennelsen.

- Vi er selvsagt opptatt av personvernet til norske borgere, og vil ta en grundig evaluering av alle plattformer vi benytter i vår organiske- og betalte markedsføring etter valget, sier Lea og fortsetter:

- Det er ingen automatikk i at vi vil fortsette å benytte oss av Metas plattformer til digital markedsføring. Vi forventer at Meta rydder opp, og følger gjeldende lovverk.

- Fortsetter å annonsere
Halvard Ingebrigtsen
, kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, legger seg på samme linje.

- Det er viktig at vi har et Datatilsyn som aktivt følger opp nordmenns personvern. Vi følger med på saken mellom Meta og Datatilsynet med stor interesse. For oss er det selvsagt at Meta og andre aktører forholder seg til gjeldende lover og regler og følger opp lovnader de selv har gitt, sier han.

I likhet med Høyre skal Arbeiderpartiet bare ha benyttet seg av geografi og alder til målretting av annonser på Metas plattformer. 

- Vi vil fortsette å annonsere på Facebook og Instagram ut valgkampen, sier Ingebrigtsen og legger til at de vil ha en større evaluering av dette etter valget.