- Merkevaren Citybox har gått gjennom flere oppgraderinger gjennom årene, men dette er den største kollektive endringen som har skjedd siden vi åpnet dørene for første gang, forklarer hotellkjedens markedsdirektør, Dorthea Berge, til Kampanje.

I 2006 åpnet Citybox dørene til sitt aller første hotell i Bergen, og i 2013 sto hovedstaden for tur. Senere har den norske hotellkjeden også slått seg opp i Kristiansand, Antwerpen i Belgia og Tallinn i Estland.

I forbindelse med flere nye Citybox-lokasjoner neste år, har hotellkjeden den siste tiden jobbet med en total oppussing av merkevaren.

Beholder kun navnet
I 2024 åpner Citybox i Helsinki, Stockholm, Brussel og Stavanger.

- Vi går fra å være et lite hotellselskap til å bli en internasjonal hotellkjede , og da var tidspunktet riktig for å ta en fullstendig gjennomgang av merkevaren, forklarer Berge.

Tirsdag lanseres den nye Citybox-logoen, hotellkjedens nye slagord som er «Go outside the box» , ny nettside og fargepalett.

- Og dette er bare det vi gjør eksternt. Listen over endringene vi gjør internt er om mulig, enda lengre. Det eneste vi bestemte oss for å beholde som det var, er faktisk selve navnet Citybox.

Det er design- og kommunikasjonsbyrået Cure og deres partner Heisenbug som har samarbeidet om den totale oppussingen av merkevaren.

- Vi er patrioter og ønsket så langt det lot seg gjøre å finne et selskap fra Bergen. Vi fikk anbefalt Cure, og fant raskt tonen. De har vist en forståelse for merkevaren bedre enn noen andre, og i tillegg turte de å si seg uenige med oss i enkelte situasjoner, og det er noe vi verdsetter sterkt fra en samarbeidspartner.

Det var totalt fire byråer som kjempet om Citybox, før det var Cure som trakk det lengste strået og fikk sjekke inn.

- Vi måtte forsikre oss om at vi ikke tok en forhastet avgjørelse, men etter hver runde havnet vi tilbake på Cure, sier Berge.

Viktig å ikke bli historieløs
Foruten det visuelle er det viet mye tid til kundereisen og et splitter nytt fordelsprogram.

- Gjestene skal oppleve at alt flyter bedre, fra booking til innsjekking, samt bonusprogram og selve oppholdet. Vi har et hårete mål om å skape den mest sømløse gjestereisen i bransjen.

Citybox har også latt seg inspirere av flybransjen, og introduserer en helt egen priskalender.

- Våre gjester er prisbevisste og i testfasen var dette funksjonen som vi fikk mest positiv tilbakemelding for.

Flere endringer trer i kraft som følge av rebrandingen, og derfor har det vært ekstra viktig for kjeden å ikke bli historieløs.

- Nå som vi tar et stort steg med «nye Citybox», har det vært viktig å beholde de elementene vi syntes fungerte bra, og som har blitt en del av identiteten vår. Derfor har vi blant annet valgt å beholde fargene vi introduserte i 2018, men i nye og friske nyanser. I tillegg har vi valgt å legge til noen mer fargerike elementer for å fremheve lekenheten som er viktig for Citybox.

Citybox i ny drakt:

Det er design- og digitalbyråret Cure, som står bak oppussingen av Citybox. Foto: Cure