For litt over et år siden ble to av Norges største tjenester BankID og BankAxept til et eget selskap, og med det startet arbeidet med å finne et nytt varemerkenavn. I en pressemelding kunngjør selskapet at de lanserer en rekke nye tjenester i ny drakt. Den nye varemerket har fått navnet Stø og er utviklet av NoA Consulting og Anti. 

- Stø er et kort, enkelt og nordisk navn. Det gir assosiasjoner til noe stødig, bunnsolid og trygt, og det er akkurat det løsninger fra Stø skal være. Vi gleder oss til lansering av en rekke nyttige tjenester fremover, sier Ida Håvik, leder for marked og kommunikasjon i BankID BankAxept. 

De eksisterende varemerkene BankID og BankAxept og selskapsnavnet BankID BankAxept AS videreføres, mens nye tjenester som ikke hører inn under disse, vil fremover samles under Stø, for å tydeliggjøre at selskapet har mer å by på enn infrastruktur for banknæringen.

- Vi er i ferd med å gå fra å være en leverandør av infrastruktur til å bli en tjenesteleverandør, og nå har vi et varemerke der vi kan innovere utenfor bankboksen. Navneletingen har tatt tid, men viktigst for oss var å lande på noe vi virkelig likte og som føltes som oss, sier Håvik.

Fremover vil tjenester som Kundesjekk og ID-sjekk, som alt har vært i markedet en stund, ligge under den nye løsningen, Stø. Selskapet vil også lansere flere nye verdiøkende tjenester i Stø-drakten, både i og utenfor BankID-appen.

- Mulighetene er uendelige. Vi har tro på at Stø vil kunne få et solid fotfeste, sammen med våre to andre sterke merkevarer, gjennom nye og nyskapende tjenester. Nå må vi bevise det, sier Håvik.