En av landets største banker Sparebank 1-konsernet blir en av hovedsamarbeidspartnerne til VM på ski i Trondheim i 2025. Det er den regionale delen i Midt-Norge som tar sponsoratet. Fra før av sponser Sparebank 1 langrenn gjennom Norges Skiforbund.  VM-sjef Åge Skinstad er svært fornøyd med å ha fått med banken som sponsor.

- Jeg er veldig glad for at SpareBank 1 SMN går inn som en av våre mest sentrale partnere. De er en viktig samfunnsaktør i Midt-Norge. Det var derfor tidlig et ønske fra vår side om å få dem med på laget i planleggingen av mesterskapet, sier Skinstad.

Banken legger samtidig en historisk stor sum på bordet i lanseringen av et eget folkehelseprosjekt. Midlene har banken klare planer for.

- Sammen skal vi fremme folkehelse og skape folkefest i anledning VM på ski i 2025, sier konsernsjef i SpareBank 1 SMN, Jan-Frode Janson.

Det nye folkehelseprosjektet har en ramme på inntil 100 millioner kroner og konsernsjefen «legger vekt på felles engasjement for folkehelse og utenforskap som viktige årsaker til samarbeidet med VM-organisasjonen.»

- Vi deler både verdier og de samme ambisjonene for arrangementet og regionen som VM-organisasjonen. Vi er opptatt av at ski-VM i 2025 blir et åpent og inkluderende arrangement, slik at det blir en folkefest for hele regionen. Å samtidig benytte anledningen til å fremme folkehelse i regionen er et annet viktig poeng, sier Janson.

VM-sjefen mener vi har et historisk ski-VM foran oss.

- VM i Trondheim blir den største idrettsfesten i Norge på 15 år. Det blir også det første internasjonale vintermesterskapet som har like distanser og like premiepenger for kvinner og menn – og som har en paraøvelse som en del av mesterskapet, sier Skinstad.

Les også:  Landslagets hovedsponsor om Klæbo-exit: - Ikke en ønsket situasjon