Elitehockeyligaen, forkortet EHL, er det nye navnet på ishockeyens øverste divisjon i Norge. Det kommer frem i en e-post, sendt ut til klubbene, som Kampanje har fått tilgang til.

I e-posten står det blant annet at det «generiske liganavnet EHL vil være enklere å uttale, skrive og huske.»

- Vi ønsker å skille oss ut i forhold til merkenavnet fotballen har opparbeidet med Eliteserien. Det viser seg at går man igjennom søkemotoren Google, vil det være rundt 70 saker om fotball før vår idrett vil komme fram, heter det brevet. 

Videre i e-posten heter det at med «dette grepet, unngår vi forveksling med idretter og ligaer som bærer samme navn.» 

- Vi har allerede i dag klart hvilke websider/SOME-treffpunkter med felles navn på alle kanaler. Det vil bli et større arbeid med å sette sammen en logotype, står det videre. 

Liganavnet kan fortsatt selges
Kommersiell leder i norsk topphockey, Thomas Kristiansen, forteller til Kampanje at de fortsatt ønsker å få på plass en hovedsamarbeidspartner.

- Dette handler ikke om at vi ikke ser på muligheten til å selge liganavnet, men det handler om at vi i perioden vi er inne i nå, ikke har solgt det. Vi har ikke fått noen med på laget, og ønsket derfor et mer generisk navn, sier Kristiansen.

Han forteller at de har mange interessenter, og at hockeyens oppslutning etter Covid har en positiv effekt på norsk hockeys merkevare.

- Vi vil gjerne ha på plass en avtale på 4-6 år med en samarbeidspartner så vi ikke bytter navn hele tiden. Vi vil ha på plass noe som gir stabilitet, sier Kristiansen.

Han forteller videre at det er viktig at en potensiell samarbeidspartner ser helheten av den norske hockeyfamilien.

- Vi vil ha partnere som er aktive og som ser mer enn elitedelen av hockey, og som tar samfunnsansvar sammen med oss. At vi i samspill kan gjøre hverandre gode, sier Kristiansen.

Dropper sponsornavn
- EHL må jo være et bra navn. Det gir assosiasjoner til NHL?

- Ja, og i Sverige har du SHL og i Tyskland DEL. Det er en betegnelse vi ønsker i en god kontekst. Og noe som publikum kan identifisere seg med, sier Kristiansen.

NHL er den øverste divisjonen i det amerikansk-canadiske ishockeysystemet og er ansett som verdens beste hockeyliga.

Toppdivisjonen i hockey har frem til kommende sesong båret navnet «Fjordkraft-ligaen», hvor altså energigiganten Fjordkraft var hovedsponsor. Før Fjordkraft kom på isen i 2020/2021-sesongen var det i lengre tid teleselskapet Get som hadde sponsornavnet på ligaen. Det hadde fra 2007 til som nevnt 2020.

Nå går altså hockeysporten bort fra å ha sponsornavn på sin øverste divisjon.