Navn: Maren Aas Nakken

Alder: 34

Stilling: Administrerende diektør i Mothership Stories

Aktuell: Har flyttet hjem til Bergen for å finne morgendagens influencere.

- Hvor går årets ferie?

- Årets ferie startet med bygdebryllup på Sunnmøre og deretter seilas med mine beste venner på Vestlandet. Ingen sydentur kan slå isblått hav, myke sandstrender, magiske fjorder og fjellturer i Bremangerlandet, Stadtlandet og Sunnmøre. (Når det er sol **kremt**)

- Hva skiller influencere i Bergen fra dem i hovedstaden?

- Postadressen. Og i havet av influencere så kjenner jeg at det er noe forfriskende med dialekter, historier og kulturer fra andre steder enn bare storbyen. Jeg syns vestlandske influencere som søstrene Talling, Ole Sirnes, Lovise Lohne og Sander Systad skiller seg ut. Ikke bare på grunn av dialekten, men også måten de formidler på. Vestlandet er tross alt historiefortellingens mekka! Hallo, vi hadde Ivar Aasen. 

- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Jeg ville invitert Greta Gerwig for å diskutere Barbie-filmen, Blue Ivy,datteren til Beyoncé, fordi jeg har vært helt fascinert av alle Tiktok-videoer som viser dansen hennes på morens konserter. Og Jürgen Klopp. Ikke fordi jeg er interessert i fotball, men bare fordi han virker som verdens mest karismatiske fyr. Jeg hadde laget en av mine fabelaktige sommersalater og servert dem på toppen av Ulriken, mens vi så på solnedgangen. 

- Går det an å spise en Freia-sjokolade i sommer uten å tenke på at eieren Mondelez driver virksomhet i Russland?

- Jeg synes det er fint at det blir såpass mye diskutert, slik at vi generelt blir flinkere på å reflektere rundt alt vi konsumerer og tar større stilling til hvem som drifter og eier det vi kjøper. Personlig tror jeg det blir vanskelig å få nordmenn til å boikotte vår folkekjære Kvikk- Lunsj. 

- Hva er årets PR-flause så langt i år?

- NRK sin håndtering av Sophie Elise-situasjonen var ganske flau å følge med på. 

- Bør myndighetene gripe inn og sørge for at utviklingen av kunstig intelligens ikke løper løpsk (vær så snill ikke bruk ChatGPT til å svare på dette spørsmålet)?

- Som den rebellen jeg er spurte jeg ChatGTP om et svar. Svaret: «Det er viktig å ha regulering, men AI kan også gi positive bidrag til samfunnet.» Jeg sier meg enig.

- Bør norske medier være til stede på TikTok? 

- Norske medier bør være til stede i en eller annen grad ja. Hvis ikke mister de innsikten og forståelsen for en hel generasjon. Å overse TikTok vil være en naiv strategi.

- Hva synes du NRK skal gjøre mer av og hva bør de gjøre mindre av?

- Jeg vil ha mer av gode dramaserier fra hele landet. Mindre av kjendissladder. Det dekker Dagbladet så godt allerede.

- Har rammene for ytringsfrihet blitt for smale og har du blitt mer redd for å ytre deg offentlig? 

- Gjennom arbeidet mitt har jeg fått jobbet med mange store og små influencere som lever av å være tilstede på internett. Når jeg ser hva, spesielt de kvinnelige profilene, får av kommentarer hver eneste dag, så er det ikke rart at flere kvier seg for å ytre meningene sine i sosiale medier. Personlig har jeg ikke blitt mer redd for å ytre meg, men jeg må tenke ekstra gjennom alt jeg mener før jeg entrer minefeltet av cancel-kultur, krenke-kultur og netthat. Vi trenger et samfunn med rom for uenigheter, men vi trenger også å minne hverandre på hvordan vi kan debattere hverandre med respekt og normal folkeskikk. Det gjelder ikke bare 12-åringene på TikTok for å si det sånn.

- Norske medier har skrevet over 13.000 saker på over ett år om Erling Braut Haaland, men hvilken Haaland-sak savner du å lese? 

- Det hadde vært utrolig gøy hvis Haaland gikk ut i media og snakket om viktigheten rundt bruk av kondom. Jeg er 100 prosent sikker på at det ville ført til en markant endring verden over. «Kondom er kult», sitat Haaland. Den saken hadde jeg elsket å lese!

- Hvor går grensen for hvor mye hud du kan vise på jobben, er det for eksempel greit med shorts og dype utringninger?

- 100 prosent ok!