Navn: Merete Langvold

Alder: 36

Stilling: Merkevaresjef for Carlsberg og Tuborg

Aktuell: Tok innersvingen på nærmere 500 bransjekolleger i «Kampanje-ligaen» i Kampanjens Premier League Fantasy-liga.

- Hvor går årets ferie?

- I år blir det ferie på Østlandet, en kombinasjon av hjemme i Oslo og Larvik

- Du slo nesten 500 bransjefolk i Kampanjes Fantasy Premier League-liga. Hvordan blir det å gå inn i sommeren som bransjens fantasydronning?

- He he, det er nok ikke noe som kommer til å prege meg så veldig mye, men det er jo selvfølgelig alltid kjekt å vinne,

- Hvordan føles det å vinne Kampanje-ligaen?

- Det føles godt. 

- Har du spilt Fantasy tidligere?

- Ja. Jeg var med i Kampanjeligaen i fjor også, men jeg husker ikke hvor langt ned jeg havnet da. Det er jo bare for gøy. 

- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere? 

- Hvis det fine været som har vært de siste ukene fortsetter, så drar vi til Larvik. Jeg tar med min samboer og sønn, og kanskje noen flere familiemedlemmer, pakker kjølebagen med alt vi trenger av mat, drikke og snacks for dagen, og kjører båten ut til en holme og blir der så lenge vi bare orker utover dagen

- Går det an å spise en Freia-sjokolade i sommer uten å tenke på at eieren Mondelez driver virksomhet i Russland?

- Det tenker jeg går helt fint. Dersom man skal boikotte alt som produseres i Russland så blir det til slutt ganske mye man må kutte ut. Det går selvfølgelig an å ta noen aktive valg og heller velge noe ovenfor noe annet, men som merkevaresjef skal jeg ikke si så mye med tanke på merkelojalitet, he he. Med det sagt så er sommeren kanskje mer issesong enn sjokolade, så det går jo også an å velge det i stedet

-Hva er årets PR-flause så langt i år? 

- Hmm, sånne ting er jeg så innmari dårlig på å huske, men jeg tipper det sikkert er en eller annen influenser som har gjort noe dumt som kunne gått inn i denne kategorien

- Bør myndighetene gripe inn og sørge for at utviklingen av kunstig intelligens ikke løper løpsk (vær så snill ikke bruk ChatGPT til å svare på dette spørsmålet)? 

- Både ja og nei. Det er vanskelig å unngå at teknologien drar oss i denne retningen, i alle fall nå som det er kommet, men jeg tror det skal bli veldig vanskelig å kontrollere og å sette rammer for bruk

- Bør norske medier være til stede på TikTok?  

- Det tenker jeg kan være opp til hvert enkelt mediehus å avgjøre. Dersom man har fokus på de unge så er det jo et passende og ikke minst effektivt sted å være, men man må jo også passe seg litt med tanke på den enormt hurtige spredningen Tik Tok har, og være sikker på at det man formidler er fornuftig

- Hva synes du NRK skal gjøre mer av og hva bør de gjøre mindre av? 

- NRK bør skape enda mer godt innhold for de unge for å beholde posisjonen som samlende kringkaster. Særlig underholdning som samtidig er opplysende om samfunnet. NRK kan gjøre mindre av det som andre kan gjøre vel så bra som de, for eksempel drama for voksne

- Har rammene for ytringsfrihet blitt for smale og har du blitt mer redd for å ytre deg offentlig?

- Jeg har vel egentlig aldri vært en som har ytret så mye offentlig, heller ikke på sosiale medier. Jeg tenker jo at det kanskje er lettere å ytre seg offentlig nå, fordi det er så mange flere tilgjengelige kanaler, men samtidig kan det også være mer begrensende fordi det er desto like mange som kommenterer tilbake.

Da Kampanje overrasket Langvold med pokal som bevist på hennes triumf tidligere i sommer, tok hun seg også tid til en prat om hvordan hun jobbet med laget sitt gjennom sesongen. Hun forteller også at hun følger med på fotball, men anser seg selv ikke som veldig fotballinteressert. Hun har imidlertid nær familie og en samboer som kommer godt med om man skal oppdatere seg på sporten.

- Det er sikkert mange som lurer på om jeg styrer mitt eget lag, og det gjør jeg stort sett. Men jeg spør om litt tips, det gjør jeg. Og det er sikkert flere som gjør det samme. Man snakker jo sammen. Min samboer er en del mer interessert i fotball enn meg, og han snakker jo med sine venner. Men man røper jo aldri hva man ender opp med, så det er helt innafor, fortsetter hun.

- Norske medier har skrevet over 13.000 saker på over ett år om Erling Braut Haaland, men hvilken Haaland-sak savner du å lese?

- «Haaland tar over RBK etter Rekdal», «Tidenes selvmål av Haaland».

Nå blir spørsmålet om hun klarer å forsvaret tittelen. Hvem blir neste års fantastymester?

Topp 10 i Kampanjes Fantasy-liga:

Navn

Lagnavn

Poengsum

Merete Langvold

Tikka Mo Salah

2631

Eirik Barosen Antonsen

Hevntokt

2627

Ibrahim El Kadi

Karachi-mannen

2622

Øyvind Torvund

Torvund Hotspur

2610

Christian Hunstad Flotvik

Badeball

2601

Gjermund Hellan

Jerv 1919

2595

Johannes Dobson

Ego Maradona

2594

Roy Jespersen

Lillepull

2594

Rune Solbrekke

Vikane City

2589

Andrea Bolsøy

Livin la vida Jota

2585

Anders Rikter

The Mulligans

2585