De siste 20 årene har bilmerket Skoda vært offisiell samarbeidspartner med Tour de France, og sammen med PHD Media, Zetadisplay, TV 2 og Flytoget har Skoda nå laget et konsept der reiseglade nordmenn får muligheten til å følge Tour de France sluttspurtene direkte på Flytoget gjennom sommeren.

- Tour de France når bredt, og er for mange sommerens TV-høydepunkt. Vi er allerede offisiell sponsor til Tour de France, og vi har gjennom mange år hatt lokal forsterkning i Norge gjennom TV 2 som over mange år har skapt den norske interessen for rittet, sier markedssjef i Škoda Per Christian Worren. 

Bilmerket er samtidig midt i en merkevarendring.

- Med ny logo, helt nytt designspråk på bilene og med mål om å nå frem til nye kunder så tester vi også nye markedsføringskonsepter. Det ligger i vår natur å være nysgjerrige, forteller markedssjefen.  

Leder for Flytoget Media, Ingar Jorunnsøn, sier «målet er å gjøre reisen for kundene så komfortabel og sømløs som mulig.»

- Det er viktig for oss å jobbe med samarbeidspartnere som kan tilføre verdi til våre kunder og opplevelsen de har med oss, sier hun.

Škoda vil være godt synlig både på TV, gjennom organisk markedsføring og ikke minst på bilene langs traseen. I tillegg tester bilmerket nå også helt nye flater som Flytoget.

- De aller fleste har et forhold til Tour de France, enten de er sykkelinteressert eller ikke. Da er det ekstra gøy å teste nye måter og ny distribusjon for å nå både nye og eksisterende kunder, forteller Marius Høgebøl, Salgsdirektør i TV 2.

Det er PHD som har stått bak løsningen som skal rulle på skjermene i juli.