Tidligere i vår trykket tur-psykologen Johannes DS. Refseth en ytring på NRK.no der hun spør, «Hei bygda, hvorfor vil du ikke ha meg?». I innlegget skriver hun at markedsføringen av Distrikts-Norge er fraværende, og legger til at Bygde-Norge trenger noen skikkelig gode influensere eller andre proffe markedsføringsfolk.

- Jeg beklager å si det, Distrikts-Norge: Sosiale medier-kontoene deres suger kamelballe. Står det info om kommunen på hjemmesiden deres sier du? Det er ikke nok, skriver hun i ytringen. 

Nå svarer Hadeland på kritikken og har lansert en kampanje som skal vise alle fordelene ved å bo utenfor storbyen. Kampanjen rulles ut digitalt og via sosiale medier, og skal vise folk fra stor-Oslo hva de kan få ved å flytte til Hadeland, som ligger inntil 1 time unna Oslo med tog, og er en del av Oslo-regionen, kommer det frem av i en pressemelding. 

Som en del av kampanjen blir Hadeland fremstilt som en boligannonse med salgsprospekt på FINN.no/eiendom. Her trekkes det frem alt Hadeland har å tilby, fra yrende kulturliv og smakfulle restaurantbesøk til fantastiske naturopplevelser og informasjon om aktiviteter for barn, turstier, kulturelle tilbud og hvordan Hadeland tilrettelegger for gründere.

Det er de tre Hadelandskommunene Lunner, Gran og Jevnaker som står bak kampanjen via programmet “Hadeland nært og naturlig”.

- Hadeland er et flott område å bo og arbeide, og vi ønsker at flere skal få øynene opp for de mulighetene som finnes her, sier de tre Hadelandsordførerne Morten Lafton (Jevnaker), Randi Eek Thorsen (Gran) og Harald Tyrdal (Lunner).

Kampanjen peker på viktigheten av å benytte mulighetene distriktet har å tilby, og viser at litt utover bygrensa finnes det flere boliger for mindre penger.

- På Hadeland kan man velge å bo ganske kompakt, eller mer for seg selv. Her har de fleste kortere enn 10 minutter til et knutepunkt, en butikk, en skole, et sentrum eller en kulturopplevelse. Med de tilgjengelige transportmulighetene og dagens arbeidsliv, er det ikke noe problem å jobbe i for eksempel i Oslo, og bo på Hadeland. Da kan du komme hjem til en fredeligere tilværelse, og til omgivelser som inspirerer til et aktivt uteliv. For små barn betyr det en trygg oppvekst og uendelige muligheter for utfoldelse, sier Monica Celius, prosjektleder i Regionrådet for Hadeland.

Hun forteller videre at det skjer mye spennende på Hadeland for tiden.

- Vi ønsker å være med på å skape fremtidens arbeidsplasser og vekst for samfunnet. Har du en forretningsidé og et ønske om å drive egen virksomhet, vil du få god hjelp til å realisere gründerdrømmen. På Hadeland har du en unik mulighet til å kombinere drømmejobben med et rolig hjemmeliv. Med en avslappende togtur, som også kan benyttes som arbeidsplass, slipper du både kø og bil, avslutter Celius.