Kite kommunikasjon og event har lagt bak seg flere utfordrende år som følge av koronapandemien, men nå er selskapet tilbake på 2019-nivå. Fjorårets resultater er faktisk de nest beste siden Kite så dagens lys i 2017 etter fusjonen mellom Inspiration og Grandblab.

Omsetningen økte med 41 prosent til 62,9 millioner kroner og resultatet vokste med 137 prosent til 4,5 millioner kroner før skatt.

Ifølge daglig leder Trude Linge ser 2023 enda bedre ut og byrået sikter mot nye rekorder både på omsetning og resultat.

- Foreløpig ser 2023 veldig godt ut. Vi er spente på 2024, men det er ingenting som tyder på at markedet vil endre seg veldig for vår del. Vi er optimisitisk med tanke på veien videre, sier hun.

Byrået satser derfor videre og har nylig ansatt gründer og musikkprodusent Sigve Bull som ny kreativ produsent og konseptutvikler. 

- Vi har vært på jakt etter en produsent med en kreativ og kommersiell bakgrunn lenge. Noen som har vært med på mye og har fått til mye. En som utfordrer, dytter oss og kan være med på å bære flagget på veien videre, sier Eirik Moldal Andersen, kreativ leder i Kite.

Sigve Bull er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts og har de siste ti årene drevet PhatCat Studios. Der har han jobbet med artister som Maria Mena, OnklP og De Fjerne Slektningene, Ida Maria, Nico & Vince, og Christel Alsos.

Bull har i tillegg vært musikkprodusent for TV-produksjoner som «Melodi Grand Prix», «Stjernekamp», «Senkveld med Helene & Stian» og «I kveld med Ylvis».

- Det jeg har gjort som musikkprodusent og komponist har alltid handlet om hvilken historie som skal fortelles og hvilken opplevelse man ønsker å formidle. Om det er plateinnspilling, teaterproduksjon, TV-produksjon – hva er det man vil at mottaker skal sitte igjen med? Kommunikasjon- og eventbransjen handler om nettopp det samme, og har etablert seg som et av de største markedene for musikk og underholdning, og er et spennende område for meg å tre inn i, sier Sigve Bull.

- Vi har hatt god erfaring med å hente inn spennende personer utenfor eventmiljøet. Det er så mange dyktige og kreative mennesker der ute, så det gjelder bare å finne de riktige. De som deler våre ambisjoner, som kan bidra til å løfte kvaliteten på våre produksjoner og ikke minst samarbeide godt med og utfordre våre kunder, sier Trude Linge.

Her ser du regnskapstallene til Kite Kommunikasjon og event for 2022. Alle tall i MNOK.

Kite 2022 2021 Endring i prosent
Omsetning 62,9 44,5 + 41
Driftsresultat 4,6 1,9 + 137
Resultat før skatt 4,5 1,9 + 137