Torsdag i forrige uke skrev Kampanje at Travel Retail Norge, som driver tax-free-utsalget på flere norske flyplasser, vurderte boikott av Freia-produkter.

I dag er det klart at de beholder Freia i sitt sortiment.

- Vi beholder leverandørene gitt det vi vet i dag, skriver Haakon Dagestad i en SMS til Kampanje.

Les også: Travel Retail Norway og Vy vurderer Freia-stopp

Den siste uken har flere selskaper og organisasjoner måtte ta stilling til om de vil boikotte eller beholde Freia i sitt varesortiment. Bakgrunnen for denne diskusjonen er at Ukraina sent i mai svartelistet Freia-eier Mondelez.

Ukraina mener Mondelez bidrar til skatteinntekter til den russiske statskassen med sine tre fabrikker i landet.

Den norske turistforening, SAS og Norges fotballforbund er bare noen av dem som har valgt å boikotte Freia. Også kvinnefotballen, som nylig landet en PR-kampanje med sjokoladefabrikanten, er med på boikotten.

- Denne beslutningen skyldes at Mondelez International er ført opp på Ukrainas liste over selskaper som fortsetter å ha virksomheter i Russland, sa daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen i en pressemelding forrige uke.

Les også: Kvinnefotballen trekker seg fra ny Freia-kampanje

Mens dagligvaregigantene Norgesgruppen og Reitan Retail forteller at boikott ikke er aktuelt.

- Vi ser nå at det for oss er viktig å forholde seg til EUs gjeldende sanksjonsliste. På bakgrunn av det er det ikke aktuelt på nåværende tidspunkt å boikotte Freia, sa kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen til E24 tidligere i dag.