Uno-X har måttet endre hovedfarge på sin drakt foran debuten i prestisjetunge sykkelrittet Tour de France i sommer. Grunnen er at den vanligvis så gule drakten er for lik den knallgule ledertrøya i rittet, kan markedssjef i Uno-X, Magne Haugland, fortelle til TV 2.

- Vi ble pålagt denne endringen av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det handler om at gul var en for stor del av drakten, og det respekterer vi. Den gule trøyen til Tour de France er ikonisk på så mange måter, forteller Haugland.

Dermed blir rød den dominerende fargen når Uno-X skal ut i ilden i Frankrike i juli.

- Vi er gul av natur, men vi er samtidig strålende fornøyd med hvordan den nye drakten ser ut. Til nå så har vi hatt en karakteristisk visuell profil, som har gjort oss lett gjenkjennbar. Det blir spennende å se om vi klarer å ivareta det med nytt design, sier Haugland.

Også Jumbo-Visma, som har regjerende mester Jonas Vingegaard i troppen, må endre på sin gule drakt. Tour de France starter i spanske Bilbao 7. juli.