Til E24 forteller kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen at konsernet har gjort nøye vurderinger av sine rolle.

- Vi ser nå at det for oss er viktig å forholde seg til EUs gjeldende sanksjonsliste. På bakgrunn av det er det ikke aktuelt på nåværende tidspunkt å boikotte Freia, sier hun.

- På nåværende tidspunkt er det ikke riktig og aktuelt å boikotte. Vi vil følge saken tett videre, sier Søyland videre.

Norgesgruppen eier butikkjeder som Kiwi, Meny og Joker.

Stadig flere selskaper stopper salget av Freia-produkter fordi morselskapet Mondelez er blitt svartelistet av Ukraina. Bakgrunnen for det er at Mondelez fortsatt driver virksomhet i Russland. Mandag gjorde Bunnpris-eier Christian Lykke det klart at det er uaktuelt for kjeden å gå for boikott.

Til E24 opplyste han at salget av Freia-produkter har økt de siste dagene.

Reitan og Oda avventer
Nå melder også Reitan Retail, som omfatter Rema 1000-butikkene, at de heller ikke kommer til å boikotte Freias produkter nå.

Årsaken er at verken Freia eller Mondelez står på sanksjonslisten fra EU, og Reitan følger myndighetenes sanksjonslister, opplyser selskapet til NRK.

Overfor DN bekrefter Coop gjennom kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis at heller ikke de plukker hyllene for varer fra Mondelez.

- Denne saken langt større enn å handle om en enkelt leverandør. En eventuell boikott vil få store konsekvenser på flere områder, og vi ser det derfor som vårt ansvar å utrede grundig før vi tar eventuelle beslutninger som vil treffe mange, skriver han i en epost.

Hurtigruten, Norwegian, SAS og Elkjøp er selskapene som boikotter Freia.

Oda sier i en melding tirsdag formiddag at de fordømmer på det sterkeste den russiske invasjonen i Ukraina og mener det er viktig at norske selskaper er sin rolle bevisst.

- Denne diskusjonen har vært vanskelig, men viktig å ta. Det er ingen tvil om at både selskaper og forbrukere har mulighet til å spille en unik rolle, når det kommer til å uttrykke motstand mot Russlands handlinger, og ikke minst ramme virksomheter som har valgt å opprettholde sin virksomhet i Russland. Vi har likevel kommet fram til at i denne situasjonen er det ikke riktig av oss å boikotte Freia, da Mondelez ikke er en del av EUs sanksjonsliste. Men vi håper at saken har sendt et tydelig signal til Mondelez og ande selskaper som har virksomhet i Russland, uttaler Norgessjef i Oda, Tor Erik Aag.