Innholdsmarkedsføringsbyrået Newslab er klar med sitt årsoppgjør og tallene viser at innholdsbyrået økte både omsetningen og driftsresultatet i 2022.

- 2022 var et spennende år der vi utvidet satsningsområdene våre, fikk på plass enda flere flotte ansatte og også landet godt økonomisk, sier fungerende daglig leder i Newslab, Linn Isaksen.

Les også: Sikrer seg Spellemann-vinner og nye innholdsprodusenter

Opptur i «tradisjonelt seige måneder»
Hun forteller at trenden fra fjoråret har fulgt dem inn i 2023.

- Vi har hatt veldig godt driv gjennom årets første måneder, som tradisjonelt har vært litt seige. Våren har spesielt vært bra, med mange spennende oppdrag, sier Isaksen.

Newslab vant nylig to nye anbud for Medietilsynet og Forbrukerrådet, men jobber også med Virke, Kron, Norsk Musikkråd, Novo Nordisk og NIF og Special Olympics.

Les også: Newslab sikrer seg Medietilsynet: - Føles riktig

Føler seg heldige
Isaksen innrømmer imidlertid at de føler seg heldige som så langt i år ikke har merket til den generelle nedgangen i reklamemarkedet, hvor flere byråer har meldt om lavere aktivitet, kutt i budsjetter og få offentlige anbud.

- Det kan virke som at det kuttes mest i de store reklamekontoene og at byråer som oss, som i større grad driver med dag-til-dag kommunikasjon, ikke berøres på samme måte, sier Isaksen, men legger til at også de er spente på høsten.

- I fjor merket vi, som mange andre, en brems i november og desember, og det kan selvfølgelig skje i år også. Vi kjenner fortsatt de urolige tidene på kroppen og jobber ekstra hardt for å sikre oss ny business.

Byrået er imidlertid rigget for å fortsette den gode flyten. De ansatte nylig tre nye, og teller nå 30 ansatte.

Se regnskapstallene fra NewsLab her. Alle tall i MNOK.

NewsLab 2022 2021 Endring i %
Omsetning 31,5 27,1 + 16,2
Driftsresultat 2,9 1,3 + 123
Resultat før skatt 2,9 1,3 + 123