Elkjøp avblåser boikotten av Freia etter at de onsdag morgen møtte Utenriksdepartementet. Bakgrunnen for boikotten var at Freia-eier Mondelez fortsatt har virksomhet i Russland og står på svartelisten til Ukraina. 

- Vi har fra første dag bedt om råd og veiledning fra myndighetene, og vi opplever at dagens svar fra regjeringen er et signal om at det korrekte er å følge EUs sanksjonsliste og kun denne. Da gjør vi det, og på denne listen står ikke Mondelez, sier Linda Frid Andresen, administrerende direktør i Elkjøp Norge, i en pressemelding.

Elkjøp har fått kritikk for å boikotte Freia samtidig som de selger produkter fra andre leverandører på svartelisten. Sjefen forteller at de nå vil gå i dialog med Mondelez og og andre leverandører som fortsatt opererer i Russland.

- Vi er svært fornøyde med at denne saken har bidratt til debatt og bevisstgjøring, samt at vi håper den bidrar til en fornyet diskusjon om omfanget av EUs og Norges offisielle sanksjonsliste, sier Andresen.

Hun legger i pressemeldingen til et lite spark mot mediene som har fulgt saken den siste uken.

- Jeg synes det har vært mye fokus på oss som har forsøkt å skape bevegelse og debatt, og overraskende lite søkelys på selve aktørene på ukrainernes sanksjonsliste. Som selskap uten ekspertise i internasjonal politikk må vi stole på myndighetenes vurderinger, men jeg hadde håpet norske journalister hadde vært mer opptatt av selskapene som fortsatt opererer i Russland, sier Elkjøp-sjefen.

Les mer: DNT-magasin med Freia-annonse: - Var allerede sendt i trykken​