I begynnelsen av mars inviterte Synnøve Finden, som eies av merkevareselskapet Scandza flere reklamebyråer til en anbudsrunde. Til slutt var det kun tre byråer som stod igjen, og etter noen hektiske døgn fikk Schjærven oppdraget med å lansere osten Kongsgård.

- Vi lot oss inspirere av innsikten og ideene deres, og ikke minst det engasjementet de viste, sier Camilla Sterri, markedssjef i Scandza. 

Sterri forteller at Ideen «Prøv selv da vel» fra Schjærven leverte godt på oppgaven om å få folk til å ville prøve ostenyheten Kongsgård.

- Ideen skiller seg fra det tradisjonelle uttrykket som ofte benyttes i kategorien, noe som er viktig for Synnøve som utfordrer for at vi skal klare å stå ut i en kategori preget av vaner, og som domineres av en stor aktør, utdyper hun. 

Sverre Midttun, rådgiver i Schjærven, forteller Kampanje at det å lansere en ny ost i et marked med få, men veldig dominerende aktører «ikke er bare bare.»

- De bruker veldig mye penger på å be folk om ikke bytte ost, eller fortelle forbrukerne at dette er folkets favoritt. Tanken bak kampanjen var på få folk til å se opp og se at det er flere oster i ostedisken, og at du ikke kan la andre bestemme hva du skal spise. Det må du få lov til å velge selv, sier han.

Derfor satte de opp en blindtest midt i Oslo sentrum, hvor de spurte forbipasserende om de ville smake på og gi karakter til den nye osten til Synnøve Finden. 

- Uten å skryte eller overøse folk med nasjonalromantiske bilder fra fjell og fjorder, ville vi lage en ærlig kampanje om at smak er individuelt og at det er dumt å la andre bestemme, utdyper han. 

Markedssjefen i Scandza, som forteller at de har fått god respons på kampanjen.

-  Responsen har vært utelukkende positiv og vårt inntrykk er at forbruker setter pris på valgmuligheter i ostedisken og at man selv får bestemme, slik vi også oppfordrer til i kommunikasjonen, sier Camilla Sterri. 

Her kan du se den nye reklamefilmen: