Mandag kunne Petter Stordalen løfte sløret av en storstilt omlegging av hotellkjeden Nordic Choice. Strawberry har lenge vært navnet på Petter Stordalens investeringsselskap, men nå skal også Stordalens hotellkjede hete Strawberry.

- Dette er et strategiarbeid som har pågått i lang tid. Med nytt brand får vi i større grad synliggjort hele porteføljen vår og universet av partnere og produkter skal fortsette å vokse, sier kommunikasjonsdirektør Bettina Flatland i Strawberry.

Ifølge E24 vil navnebyttet koste opp mot én milliard kroner, men i dette tallet ligger det etter det Kampanje forstår også investeringer utover logo- og navnendringen.

Les mer: Stordalen kvitter seg med Choice-navnet – her er hotellkongens nye reklamegrep

- Et bringebær
Spesielt én detalj rundt relanseringen av Strawberry har vekket oppmerksomhet i sosiale medier, og det er logoen som skal forestille et jordbær, eller...? 

«Det der er et bringebær?!» utbryter Elin L'Estrange, stabssjef for fylkesrådet i Viken (Ap) på Twitter. I skrivende stund har over 200 likt innlegget hennes.

Kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen gjør samme observasjon på Facebook. «Jeg ser et bringebær. Hvilket bær ser du?» spør han og får alt fra bjørnebær til drueklase og lysekrone til svar.

Når Kampanje tar kontakt forteller Nygård-Hansen at han synes logoen kunne vært løst på en bedre måte.

- Man må tett på for å se logoen, og jo tettere man kommer, jo mindre ligner den på et jordbær, konkluderer han.

Har tatovert logoen
Logoen er faktisk langt ifra ny. Den ble lansert da Petter Stordalen samlet alle sine virksomhetsområder - foruten hotelldriften - under Strawberry-paraplyen i 2016. Den gangen var det Anti som stod bak arbeidet.

Stordalen har til og med fått tatovert en 40 centimeter stor variant av logoen på kroppen.

- Jordbæret er for meg blitt symbolet på hva som er mulig hvis man går all in, skrev Stordalen i et blogginnlegg.

Han startet som kjent karrieren som jordbærselger.

- Kjært bær har mange former
Kommunikasjonsdirektør Bettina Flatland i Strawberry synes det er fint at logoen vekker diskusjon og engasjement.

- Det er ingen hemmelighet at Strawberry bærer med seg Stordalens jordbærfilosofi, skriver hun i en tekstmelding til Kampanje.

- Men kjært bær har mange former, og for oss er meningen bak Strawberry og utformingen av logoen, viktigere enn hvor anatomisk korrekt det er. De mange sirklene som utgjør logoen viser at vi er et selskap som har rom for mye - både verdiene våre, et vidt spekter av opplevelser og hoteller, Nordens beste lojalitetsprogram og fantastiske ansatte, fortsetter hun.