Til sammen 15.000 stolper fra Alta i nord til Lindesnes i sør venter på besøk under «Stolpejakten 2023.» Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner og folkehelsetiltaket aktiviserer årlig mer enn 200.000 nordmenn.

- Vi har åpenbart truffet med et lavterskeltiltak som engasjerer veldig bredt. I år forventer vi om lag 18 millioner stolpebesøk i løpet av sesongen. Det er alt fra unger i barnevogn til eldre på krykker og mennesker i rullestol. Det veldig artig å se at vi klarer å få folk ut av sofaen, sier «Stolpegeneral» Arnfinn Pedersen som selv var med å starte opp aktiviteten for ti år siden.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere nordmenn i alle aldre og med ulike forutsetninger og drives av en forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.

Nå har også næringslivet fått øynene opp for stolpejegerne og en av dem er knekkebrødprodusenten Wasa.

- Konseptet er veldig, veldig bra. Et fungerende lavterskeltilbud for å få folk ut på tur, treffer både bedriftskultur og produkt hos oss, sier Monika Thoresen, merkevaresjef for Wasa.

I tillegg til at stolpene vil være Wasa-profilerte, planlegges det sampling ute i felt, profilering av samarbeidet i butikk og Stolpejakten-aktiviteter i ulike matkasser der Wasa er med.

- Våre ferdigsmurte knekkebrødsandwicher er jo laget for familier på tur, så dette var en god match som vi gleder oss til å bruke aktivt fremover. Wasa gjør vanligvis ikke slike samarbeid eller sponsorater, men dette var bare veldig riktig. Stolpejakten og folkehelse treffer oss både når det gjelder bedriftskultur og produkt, forklarer Thoresen i Wasa.

100 år gamle Wasa er i dag en del av verdens største pastakonsern Barilla, som omsetter for rundt 500 millioner kroner i Norge.

Ut på tur:

Wasa mener naturlig nok at knekkebrødet fungerer ypperlig som turmat.