Orkla fikk et resultat på 1,7 milliarder kroner i første kvartal. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

I merkevarevirksomhetens kvartalsrapport tirsdag meldes det om solid framgang i både resultat og inntekter.

Driftsresultatet (ebit) økte med 5 prosent til 1,6 milliarder kroner, mens konsernets driftsinntekter var på 16,2 milliarder, som er en vekst på 22 prosent.

Konsernsjef Nils K. Selte sier han er godt fornøyd med kvartalet.

- Økt inflasjon og stigende rente har i de fleste av våre markeder redusert forbrukernes kjøpekraft, noe som igjen har lagt press på våre salgsvolumer. Selv om det er stor usikkerhet knyttet til fremtidig konjunkturutvikling, har vi sterke merkevarer og robuste verdikjeder. Jeg ser derfor fremover med forsiktig optimisme, sier Selte.

Orkla er en av Nordens største produsenter av dagligvarer, og står bak produkter som Grandiosa, Toro, Stabburet, Kims og Nidar.

I meldingen sendt ut fra selskapet tirsdag morgen kommer det også frem at Xavier Belison og Kjersti Hobøl er utnevnt til henholdsvis styreleder og styremedlem i Orkla Foods Europe.

Belison, som er fransk statsborger, har toppledererfaring fra Continental Foods, Heineken og Mars. I dag er han styreleder for Groupe Panzani og Partner in Pet Food. Hobøl er konsernsjef i Nille, og har tidligere toppledererfaring fra Kid, DNB og Princess. Hun er i dag styremedlem i Elektroimportøren, Aspelin Ramm, Byggmax og XXL Sport og Villmark.