Sportskjeden XXL kjøper 15 prosent av aksjene i Stormberg, opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag. Fremover skal selskapene samarbeide om utvikling og produksjon av turklær og turutstyr. 

- Stormberg og XXL kjenner hverandre godt gjennom mange års samarbeid. Stormberg var leverandør da XXL ble etablert i 2001. Vi gleder oss til dette partnerskapet som innebærer et enda tettere samarbeid mellom selskapene, sier Stormberg-gründer Steinar J. Olsen i en pressemelding.

Ifølge selskapet skal Stormberg utvikle og produsere både klær, sko og sportsutstyr for XXL. Og Stormberg-produktene vil nå kun selges hos XXL og Stormberg, både i butikk og på nett. 

- Stormberg er en av de sterkeste merkevarene innen sport og friluftsliv i Norge, og er i tillegg ekstremt flinke på bærekraft. Det passer godt overens med XXLs bærekraftsstrategi, der vi både kan og vil gjøre mer, og ambisjonen om å tilby de beste merkevarene til de laveste prisene, sier Freddy Sobin, konsernsjef i XXL.

Han overtok jobben som konsernsjef høsten 2022.

I første kvartal hadde XXL inntekter på 1,984 milliarder kroner, opp fra 1,865 milliarder i samme periode i fjor.

Driftsresultatet kom på minus 45 millioner kroner, mens resultatet før skatt kom på negative 284 millioner kroner.

Les mer: XXL tapte 284 millioner kroner i første kvartal

Stormberg endte med et resultat før skatt på 1,4 millioner kroner i 2021, som er sportskjedens siste tilgjengelige årsresultat. I samme år falt driftsresultatet fra 10 millioner kroner til 5,4 millioner kroner.

På midten av 2010-tallet vant Stormberg ulike omdømmekåringer, og selskapet har også alltid scoret veldig høyt på samfunnsengasjement.