Fredag kveld var Amedia Innholdsbyrå på plass i New York for å ta imot gull i kategorien Best Idea to Grow Advertising Sale i INMA Global Media Awards. Prisen får de for en ny løsning som har endret hvordan innholdsmarkedsføring formidles og selges i de over 100 Amedia-eide avisene rundt om i landet.

- Dette er en stor seier for hele teamet vårt, og det er en stor ære å motta en så betydningsfull anerkjennelse fra det internasjonale mediesamfunnet, sier daglig leder Sara Oksdøl i en pressemelding. 

Løsningen tillater automatisk tilpasning av deler av innholdet i en content-artikkel for ulike målgrupper, basert på førstehåndsdata fra Amedia.

- Vårt fokus har alltid vært på å levere godt innhold og effekt til våre kunder. Denne prisen er en bekreftelse på vårt arbeid, og vi er utrolig stolte, legger strategisk rådgiver Monika Sveen til.

Amedia Salg og Marked fikk i tillegg gull i kategorien Best Use of Data to Drive a Business Result sammen med dagligvarelojalitetsprogrammet Trumf.

De har utviklet en tjeneste som kalles CRM-match som går ut på å matche førstepartsdata fra Trumf med førsteparsdata basert på Amedias innloggede brukere. 

- Å vinne denne prisen sammen med Norgesgruppen er utrolig gøy og en stor ære. Det viser at vårt arbeid holder internasjonalt nivå og at vi skaper effekt og verdi for våre annonsører, sier Christian Thu, salgsdirektør i Amedia.

- Og ikke minst viser dette verdien av å bruke førstepartsdata og målrette annonser mot innloggede brukere. Her er Amedia og Schibsted ledende i Norge, faktisk også på verdensbasis, hvilket denne prisen viser, fortsetter han.