Try-husets mediebyrå gikk til topps i torsdagens Byråbattle som ble arrangert av Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO). Her møttes fem mediebyråer for å løse en fiktiv pitsj for Bergensbanen, som i dette scenarioet skulle lansere en raskere togforbindelse mellom Oslo og Bergen på fem og en halv time og samtidig døpes om til Bergen Line. Budsjettet byråene fikk å spille på var på 2,3 millioner lekekroner.

Try Opt presenterte en pitsj der de satte fritidsreisende som sin primærmålgruppe. Strategien var basert på innsikten om at 20 prosent av dagens flypassasjerer er villig til å bytte til tog på strekningen.

Etterpå var Simen Kjær og Hanne Gilje Sekse fra Try Opt både stolt og lettet.

- Vi er veldig stolt over det vi har fått til og teamet vi har gjort det med, sier Gilje Sekse til Kampanje.

- Lever for disse oppgavene
Duoen forteller at de har vært et kjerneteam på fire i byrået som har brukt ledig tid og ettermiddager på oppgaven. Belønningen er et par flasker vin. Det er altså ikke snakk om den aller beste timesbetalingen i byråbransjen.

- Hva er oppsiden?

- Det er å vise seg frem. Vi lever litt for disse oppgavene. Det er gøy å frigjøre seg på en helt fiktiv oppgave.

I tillegg til Try Opt, stod Initative, Iprospect, Wavemaker og PHD på scenen på Klingenberg. Alle fikk snauer 20 minutter hver på å overbevise publikum og juryen. Til slutt var det en kombinasjon av publikumsstemmer og juryvurderinger som avgjorde saken, hvor juryens avgjørelse veide 80 prosent.

- Hvordan er det å stå foran konkurrenter å pitsje?

- Overraskende skummelt fordi man konkurrerer så åpenlyst, sier Hanne Gilje Sekse.

- Man blir ekstra skjerpet når konkurrentene er der, men det er veldig gøy å se hva de andre har gjort, sier Simen Kjær.

Brukte kunstig intelligens
I juryens vurdering heter det at Try Opt evner å ta i bruk tilgjengelig innsikt på en logisk måte og konverterer dette til tydelige retningsvalg for strategien. Byrået får skryt for å være grundig i måten de redegjør for valgende de tar og det kommer tydelig frem at ulike løsninger er veid opp mot hverandre for å sikre best mulig effekt.

- Dette er en kampanje og medieplan vi gjerne skulle sett gå live, sier juryen i sin uttalelse.

Try Opt var blant dem som hadde i bruk kunstig intelligens for å generere kreative uttak til kampanjen for fiktive Bergen Line. 

- Vi tester AI masse og det er veldig spennende å se på løsningene som finnes der. Her ser vi at toget går, bokstavelig talt, sier Kjær.

Kampanjebildene som ble generert av kunstig intelligens var likevel langt fra perfekte.

- Man må fortsatt være bevisst på feilene og manglene den har, men det er ikke noe tvil om at dette kommer.