Med TikTok-kampanjen «The 130-Year-old on TikTok» er JCP Prad og Redningsselskapet nominert til prisutdelingen Shorty Awards i kategorien «TikTok Presence». Der konkurrerer de blant annet mot MTV, Blue Man Group og Comedy Central.

- Vi har fått mange utmerkelser for dette caset og det er fortsatt like stas. Dette er tre år med hardt arbeid, tørre å prøve ukjent farvann og samarbeid på tvers av faggrener. Ikke bare internt i JCP Prad, men viljen og tilliten fra Redningsselskapet om å gjøre noe nytt, har vært viktig for alt vi har fått til, sier byråleder Lars Eia Kirkholm.

Les også: Redningsselskapets med over syv millioner visninger på én TikTok-video: - Fantastisk gøy

Prisen blir årlig delt ut i New York, men noen tur over dammen blir det imidlertid ikke på kreatørene bak idéen.

- Nå er det jo slik at én av oss allerede er ute i mammaperm, og han andre skal ut i fødselspermisjon når prisutdelingen går av stabelen i New York, så timing er vi ikke særlig gode på – men TikTok er vi visst gode på, sier Victoria Allan og Christian Kruse.

Tidligere Shorty-vinnere er blant annet Michelle Obama, Malala Yousafzai og Lady Gaga.

La bort pekefingeren
Kampanjen som JCP og Redningsselskapet er nominert med startet som et resultat av at mange, under sommeren 2020, kom til å være i Norge som følge av pandemien. Redningsselskapet var bekymret for at dette ville føre til flere druknings- og vannrelaterte ulykker.

Strategien til Redningsselskapet på TikTok var å legge bort pekefingeren og ha fokus på vannglede. Samtidig ønsket de å la målgruppen selv bli med på kommunikasjonen.

Med seg på laget fikk Redningsselskapet med seg TikTok-duoen Max og Torkel og kampanjen har blitt en slager på TikTok. De kan skilte med over 25 millioner organiske videovisninger, 55.000 følgere og 2.7 millioner likes. I tillegg har kontoen vakt oppmerksomhet i mediene de siste årene.