«Robert Millar-prisen», eller «Årets markedsfører» som den også blir kalt, ble delt ut under den årlige markedsføringskonferansen arrangert i regi av Trondheim markedsforening. Prisen ble delt ut på Britannia Hotell i Trondheim.

- Det var knallsterk konkurranse og solide bidrag blant de nominerte i år, sier juryleder og markedssjef i HvabeHager Mats Muri Løberg.

Les også: Hvabehager får sin første markedssjef: - Han er helt rå i faget sitt

Har sprengt kapasiteten i Spektrum
I tøff konkurranse med finalistene Rosendal Teater og Kantega var det imidlertid Kolstad håndball som trakk det lengste strået og med det er årets markedsfører i Trondheim. Løberg forteller at juryen lot seg imponere over engasjementet klubben har skapt gjennom sitt arbeid.

- Kolstad Håndball har jobbet systematisk og smart med sine visjoner og mål. De har kombinert merkevarebygging, digital synlighet og produktutvikling på en måte som har skapt engasjement, opplevelser og resultater langt utover det som kan forventes i en nasjonal målestokk, sier han og fortsetter:

-To ganger har de invitert til kamp i byens storstue, Trondheim Spektrum, og begge gangene sprengte de kapasiteten på 9000 besøkende. Det er publikumstall for håndball man må godt nedover i Europa for å finne lignende besøk på, og det var noe av det som vippet juryens begrunnelse i deres favør.

Løberg forteller at juryen måtte tenke seg om både én og to ganger før de landet på en vinner av de tre finalistene.

 - Dette var tre sterke kandidater som alle fortjener utmerkelse. Vi har kun én pris å dele ut, og det er ingen tvil om at Kolstad Håndball imponerte juryen og er en verdig vinner, sier han.

- Masse engasjement og store ambisjoner
Daglig ledere i Kolstad Håndball, Jostein Sivert, og markedssjef i klubben, Vegard Selven, var på plass for å motta prisen.

- Vi er utrolig takknemmelig og syns det er stor stas å bli kåret til Årets markedsfører. Vi syns det var moro bare det å bli nominert, så at vi gikk helt til topps og vant setter vi utrolig stor pris på, sier Sivertsen som forteller at prisen gir både energi og motivasjon til å fortsette arbeidet.

- Vi anser oss ikke selv som eksperter på markedsføring, men vi har masse engasjement og store ambisjoner. Vi er også heldige som har gode samarbeidspartnere med oss slik som blant annet Posisjon og Octi. Dette er en pris som gjenspeiler alle de flinke folkene i Kolstad Håndball, både på og utenfor banen, avslutter han.

Årets jury bestod av:

  • Mats Muri Løberg, Markedssjef HvabeHager
  • Robert David Olsen, Markedssjef Brilliant
  • Leiv Aspén Aspen, Markedssjef Olavshallen
  • Berit Hongset, Art Director Adresseavisen
  • Emilia Kolbjørnsen, Markedssjef Sabrura
  • Petter Remen Hanssen, CMO, Landkreditt Finanskonsern
  • Jonny Svarliaunet, Markedssjef Nardo Bil og fjorårets vinner