Søndag sprakk nyheten om at Johannes Høsflot Klæbo har takket nei til landslaget den kommende sesongen. Han begrunner valget blant annet med en krevende økonomisk situasjon i Skiforbundet.

- Jeg føler det ville ha blitt feil og fått støtte til høydeopphold samtidig som lagkamerater har mistet plassen på grunn av kostnadsreduksjoner i forbundet og at landslagsopplegget er blitt redusert på grunn av nedskjæringer, sier han i en pressemelding.

Avgjørelsen kan få konsekvenser for Klæbos deltakelse i verdenscupen. Regelverket til Skiforbundet slår nemlig fast at løpere som har avslått et tilbud om å delta på landslaget ikke skal tas ut til å representere Skiforbundet i konkurranser, med mindre det foreligger særlige omstendigheter.

Dermed kan Norges største langrennsstjerne i teorien bli nektet å gå verdenscupen kommende sesong.

Håper «absolutt» Klæbo får gå
Det håper FIS-sponsor Coop, som sponser Ski-VM helt frem til 2025, at ikke skjer.

- Langrenn er en av de idrettene nordmenn er aller mest interessert i, både som TV-seere og som aktive selv. For å opprettholde interessen er det viktig med gode ambassadører og forbilder. Klæbo er jo definitivt en av de som bidrar både til seere og rekruttering til langrennssporten, skriver kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop i en tekstmelding til Kampanje.

- Vi håper og tror derfor at Norges Skiforbund finner en løsning som er bra for alle parter, sier han.

- Dere håper Klæbo får gå verdenscupen?

- Absolutt.

Skal behandle endringsforslag
Ifølge Dagbladet skal skistyret diskutere regelen på et møte på Gardermoen tirsdag ettermiddag. Der kan den omstridte regelen bli vraket.

- Den skal behandles på et styremøte i morra. Vi har spilt inn at vi ønsker at regelen for langrenn skal endres, bekrefter Torbjørn Skogstad, leder for skikomiteen, til Dagbladet.

Johannes Høsflot Klæbo tror også på en endring.

- Vi håper og tror at de endrer på dette, slik at jeg får gå World Cup kommende sesong, dersom jeg er god nok til å stille, uttaler han i gårsdagens pressemelding.