Norges offisielle nasjonale E-sportliga skifter navn fra Telialigaen til Good Game ligaen. I forbindelse med den pågående emisjonen i Good Game, som Kampanje omtalte sist måned, ble det varslet at selskapet ville ta eierskapet til liganavnet selv. Dette, ifølge gründer og styreleder Harald Strømme, «for å bygge langsiktige merkevareverdier.»

- Å eie merkevarene vi selv bygger er en sunn strategi, som skaper større verdier for aksjonærene på sikt, sier Strømme i Good Game.

Anledningen til navnebytte er at avtalen med nåværende navnesponsor, Telia, utløper etter denne sesongen og at det ikke «vil blir gjort noe forsøk på å skaffe ny navnesponsor til ligaen.»

- Tiden er inne for å stå på egne bein. Dessuten åpner et nøytralt liganavn for andre sponsorer som vil inn i et attraktivt marked, sier Strømme.

Dermed kuttes båndene til telegigantene. Ligaen het tidligere Telenorligaen i flere år, men har altså gått under navnet Telialigaen de siste fire årene.  Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Telia uten og lykkes, men da avtalen i sin tid ble signert sa markedsdirektør i Telia, Camilla Forberg, følgende:

- E-sporten er i eksplosiv vekst og passer godt sammen med det som er kjernen i det vi tilbyr, lynraskt bredbånd og mobilnett i verdensklasse. Vi skal bruke læringen og innsikten vi får fra denne målgruppen til å lansere nye digitale opplevelser.

Forberg mente videre at det var snakk om en «stor avtale».

- Dette er en av de største avtalene vi har fordi vi ser et stort potensialet i all kunnskapen som finnes i målgruppen, sa Forberg.

Les også: Strømme og Telenor skiller lag - inn kommer rivalen Telia som sponsor for e-sportligaen

- En uvurderlig jobb
Harald Strømme skryter av samarbeidet med Telia.

- De har gjort en uvurderlig jobb for norsk e-sport i en kritisk fase. Samtidig har både de og vi behov for å gå videre, så dette er en fredelig og vennskapelig skilsmisse, sier Strømme.

Good Game ligaen har offisiell status fra Norges E-Sportforbund og har over 10.000 spillere årlig i fem ulike grener. Norsk Tipping og Omen er allerede inne i mindre sponsoravtaler og NRK har rettighetene til å vise ukens kamp og sluttspillet. 

Strømme legger til at emisjonen så langt har sikret selskapet ni millioner kroner. 

- Nå har vi musklene vi trenger for å vokse videre, sier Strømme.