Sponsor- og eventforeningen kan fredag ettermiddag avsløre hvem som får de fem nominasjonene til «Årets Bransjepris» i år. Prisen deles ut sammen alle de andre sponsor- og eventprisene som skal deles på den store sponsorkvelden i neste uke.

- Prisen skal gå til et selskap, en organisasjon eller institusjon som har jobbet målrettet og strategisk med et sponsorprosjekt og eller event til ekstraordinær inspirasjon og læring for andre i bransjen, sier Bodil Berggren, daglig leder i Sponsor- og Eventforeningen.

Hun fortsetter med å påpeke at de nominerte har utmerket seg på hver sin måte enten det handler om «langsiktig strategisk tilnærming, innovasjon, bredde og økt mangfold i bransjen.»

Les også: DNB og JCP stikker av med flest sponsor-nominasjoner – Tine kan bli årets sponsor

De fem nominerte er DNB, Fieldwork, Gyro, Palmesus og Tine og her kan du lese noen utdrag fra jurybegrunnelsene.

-  DNB har vist en imponerende evne til å aktivere sponsorater ved å utnytte mediekanaler på en strategisk og nyskapende måte. Deres bruk av sosiale medier og andre digitale plattformer har gjort det mulig for flere å få med seg deres aktiviteter. DNB viser seg som en fremtidsrettet og innovativ aktør, som tar i bruk nye virkemidler for å engasjere publikum og bygge en sterkere tilknytning til merkevaren gjennom å bruke sin stemme som en solid samfunnsaktør.

- Fieldwork har markert seg som en aktør med evne til å levere innenfor et bedt spekter av eventer. De har vist hvordan arrangementer kan brukes som virkemiddel for å oppnå solide kommersielle resultater, men også hvordan events kan bidra til holdningsskapende arbeid og samfunnsengasjement - til inspirasjon og læring for andre i bransjen.

- Gjennom GoZero viser Gyro guts, kompetanse og nytenkning. De har kommet opp med en løsning som utvikler og som vil være med på å forme eventfaget fremover. Gyros løsning er annerledes, kreativ og effektiv, og det faktum at 29.249 unike tiltak ble registrert, og utslipp tilsvarende 35 tonn Co2 ble redusert på bare fem måneder vitner om at løsningen virker.

- Palmesus går opp nye stier og redefinerer sponsorjobbingen i egen bransje. De går analytisk til verks i sitt arbeid med sponsorater, og jobber målrettet for å være et attraktivt sponsorobjekt. Partnerskapene oppleves skreddersydde og unike med stor kreativ kraft. En aktør som går langt for at deres samarbeidspartnere skaper verdi og når sine mål.

- Gjennom et strategisk samarbeid med Norges Fotballforbund har Tine bygget sten på sten og skapt verdens største fotballskole med over 70.000 deltakere og 450 fotballskoler årlig. Tine Fotballskole har økt aktiviteten og rekrutteringen til fotballen i Norge, og har bidratt til at barn, unge og voksne spiser sunnere og beveger seg mer.