Torsdag 23. mars skal Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO) utrope Årets markedsfører for 23. gang. Utdelingen skjer på Christiania Teater i Oslo. Der skal de fire nominerte presentere hver sitt case før én av dem får prisen i hendene.

Prisen har de siste årene blitt delt ut til markedsføreren som har fremmhet helheten av arbeidet til markedsavdelingen. Dette uavhengig av om markedsarbeidet utføres på vegne av en liten eller stor merkevare. 

- Årets markedsfører er en prestisjefylt og anerkjent pris som de siste 23 årene har fremmet helheten av arbeidet til markedsavdelingen, sier daglig leder i MFO, Ida Cecilie Wille.

Årets nominerte er:

  • Amnesty
  • Obos
  • Rørosmeieriene
  • Vipps

- En krevende jobb
Juryen ledes av Lars Erling Olsen, professor i markedsføring ved BI. 

- Søknadene til Årets markedsfører 2023 holder generelt et høyt nivå! Juryen er imponert over bredden av markedsføringsarbeidet og at mange ulike organisasjoner – små og store – i ulike bransjer har deltatt, sier han.

- Juryen har hatt en krevende jobb med å finne frem til årets nominasjoner, og kampen om de fire øverste plassene har vært tøff. Vi er likevel sikre på at de fire nominerte representerer det beste av norsk markedsføringsarbeid siste år og at casene vil være til stor inspirasjon og læring for andre markedsførere.

Får én million i synlighet
MFO gir, i samarbeid med Schibsted, vinneren synlighet til en verdi av én million kroner. I fjor var det Bufdir med byrået Atyp som vant. 

Les mer: Bufdir hylles som Årets markedsfører: - Modig, helhetlig og svært effektfullt arbeid

Kampanje gjør oppmerksom på at redaksjonssjef Dag Robert Jerijervi sitter i juryen. Der sitter også Ida Cecilie Wille, daglig leder MFO, Sverre Vinje, kundedirektør Carat, Kathinka Sommerseth, konserndirektør marked, kommunikasjon og samfunnsansvar Obos, Martine Flatlie, markedsdirektør Maja.no/Legevisitt, Kristina Skogen Tangeraas, Account Director Try og Trine Synøve Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør Bufdir, i tillegg til juryelder Lars Erling Olsen.