På Kampanjes «Merkevaredagen» var det i dag 350 deltagere samlet på Grand Hotel for å få det siste og nyeste av faglig påfyll om merkevarebygging.

Men hva er deltagernes egne merkevare-favoritter? Kampanjes journalist tok seg tiden til å spørre fem deltakere om hva som er deres favoritt og hvorfor?


Flere av de vi snakket med kom ikke unna McDonald's som med sin «Stress»-kampanje har imponert markedsførerne.

- Jeg har vært veldig imponert av McDonald's nye kampanje som handler om å at de snur det som egetnlig kan være et veldig negativt aspekt til noe positivt for sin egen merkevare, sier Øystein Nilssen i Concept Communications til Kampanje. 

- De treffer meg rett i McDonald's-hjerte, nok en gang, sier Therese Nøst i Oris Dental som også kunne avsløre at hun hadde jobbet i hurtigmatkjeden. 

Hurtigmatkjeden McDonald's satte stress på agendaen i sin nyeste kampanje og kampanjen høstet både ros og ris. Først og fremst var det imidlertid kritikerne som lot høre av seg etter at kjeden lansere lanserte sin nye rekrutteringskampanje der de oppfordrer ungdom til å oppsøke et stressende arbeidsmiljø.

Les mer: Hudfletter ny McDonald's-kampanje: - Stress forkorter livet ditt og øker sjansen for depresjon

Kritikken skremte verken McDonald's eller reklamebyrået Nord DDB. Nå går de på lufta med flere uttak fra reklamekampanjen de kaller sin største og dristigste noensinne.

- Vi visste at tematikken ville engasjere. Men vi står støtt i denne kampanjen, som handler om å vise fordelene ved å ta en jobb hvor du må utfordre deg selv litt. Det er ikke tilfeldig at tre av fire HR-sjefer mener at det teller positivt å ha McDonald’s på CV-en, det handler om at ansatte hos oss utvikler noen veldig verdifulle egenskaper, sa markedssjef Mari Husby i McDonald's til Kampanje. 

Les også: McDonald's lanserer ny versjon av stress-reklame: - Vi har ikke endret på grunn av kritikken